Menu
in

Metroul din Londra rămâne fără finanțare. Se discută despre închiderea unor linii

Metroul din Londra este în impas, confruntâdu-se cu o lipsă de finanțare de 1,5 miliarde de lire sterline.

Primăria Londrei încearcă să acopere gaura prin extinderea zonei ULEZ și a creșterii depozitului minim de pe cardurile Oyster de la 5 la 7 lire, scrie My London.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a avertizat că metroul londonez se confruntă cu o „rețea în scădere” și cu „probleme majore de fiabilitate a activelor” care ar putea avea ca rezultat „închideri de mai multe zile” fără finanțare suplimentară din partea guvernului.

Detaliile cu privire la situația dificilă a TfL au fost făcute publice miercuri (2 februarie), primăria urmărind mai multe finanțări înainte ca acordul financiar actual cu Guvernul să se încheie vineri (4 februarie).

Sadiq Khan: Măștile vor continua să fie o condiție de a circula cu mijloacele de transport public din Londra

În document, TfL a stabilit o perspectivă sumbră pentru structura rețelei capitalei în cazul în care nu primește finanțarea necesară.

Ar putea fi luată în considerare o propunere de creștere a ponderii fondurilor acordate TfL din impozitul pe consiliu, care ar genera o finanțare de 61,3 milioane de lire sterline în 2022-2023.

Proiectele existente ar putea fi, de asemenea, suspendate sau anulate complet în cadrul planurilor de economisire a banilor.

Rețeaua de transport din Londra a fost puternic lovită de pandemia de COVID, cu cifre în scădere din cauza restricțiilor, a muncii la domiciliu și a unei scăderi semnificative a turismului.

În ultimii doi ani, TfL a avut periodic nevoie de finanțare din partea guvernului, despre care mulți cred că a devenit mai degrabă o companie politizată, decât concentrată pe nevoile londonezilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3]
Exit mobile version