Menu
in

Ministrul Apărării din Marea Britanie își umflă mușchii către Moscova: „V-am mai dat un șut în spate și înainte”

Ministrul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, a citat un conflict vechi de 170 de ani, renumit ca fiind unul dintre cele mai grave dezastre militare din istorie, susținând că Regatul Unit „le-a dat un șut în spate” rușilor și „o poate face din nou”.

Ministrul Apărării, un fost militar care a servit ca ofițer în Gărzile Scoțiene în anii 1990, a ținut un discurs în fața trupelor britanice făcând referire la Războiul Crimeii din anii 1850, scrie Daily Mail.

El l-a comparat pe Vladimir Putin, despre care a spus că e complet idiot, cu țarul Nicolae I care nu a avut nici el aliați în timpul războiului Crimeei. Forțele adunate de Marea Britanie, Franța și Imperiul Otoman au prevalat în cele din urmă, Rusia cerând pacea atunci când părea că și Austria se va alinia împotriva lor – dar campania a fost extrem de nepopulară în Anglia și a durat doi ani.

Wallace a susținut, de asemenea, că președintele rus a intrat „pe deplin” într-o escaladare dramatică a retoricii guvernului.

Conflict în UCRAINA: Putin ordonă trupelor rusești să „mențină pacea” în teritoriile separatiste. Occidentul pregătește sancțiuni și arme pentru Kiev

Ucraina a anunțat starea de urgență la nivel național, iar Boris Johnson a spus că Regatul Unit va trimite mai multe arme defensive națiunii în încercarea de a descuraja o invazie la scară largă a lui Putin.

Wallace a spus că Regatul Unit are 1.000 de soldați în așteptare pentru a răspunde crizei, adăugând: „Gărzile scoțiene i-au dat un șut în spate țarului Nicolae I în 1853, în Crimeea – o putem face oricând”.

El a continuat: „Țarul Nicolae I a făcut aceeași greșeală pe care o face Putin… nu avea prieteni, nici alianțe”.

Wallace a făcut aceste comentarii în timp ce a vizitat Horse Guards alături de ministrul de interne Priti Patel, pentru a anunța că guvernul renunță la taxele de viză pentru personalul militar din afara țării cu vechime în muncă.

Noua politică va intra în vigoare în primăvară și ar putea ajuta unii dintre cei 9.000 de cetățeni din afara Marii Britanii care servesc în prezent în forțele armate, dacă doresc să solicite concediu pe perioadă nedeterminată pentru a rămâne în Regatul Unit după încheierea serviciului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.4]
Exit mobile version