in

Ministrul de Finanțe din Guvernul Theresa May îl înfruntă pe Boris Johnson: „Suntem suficienți să îl învingem”


Philip Hammond, fostul ministru de Finanțe al Guvernului Theresa May, eliminat din guvern de Boris Johnson, spune că există destule voturi pentru blocarea unui Brexit fără acord.

Acesta a declarat: „„Cred că ave numerele necesare. Cred că vor fi suficienți oameni pentru a rezolva această problemă”.

„Mulți colegi au fost enervați de acțiunile din ultima săptămână.. Cred că este un grup de parlamentari conservatori care consideră că acum este momentul să pună interesele naționale în fața oricărei amenințări personale de carieră”, a adăugat fostul ministru britanic de Finanțe.

În prima zi de după vacanța Parlamentului va fi înaintat un proiect de lege menit să condiționeze și să oprească planul prim-ministrului Boris Johnson.

Cu toate acestea, Boris Johnson a avertizat parlamentarii conservatori că vor fi excluși din partid dacă votează proiectul de lege înaintat de opoziție. O sursă guvernamentală a anunțat că prim-ministrul britanic va convoca alegeri anticipate dacă legea propusă trece de Parlament.

Johnson a declarat că nu dorește organizarea de alegeri generale și a îndemnat parlamentarii să nu susțină „o altă amânare inutilă” a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Sub nicio circumstanță nu voi cere Bruxellesului o amânare. Părăsim Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, fără doar și poate”, a declarat Boris Johnson în fața Downing Street.

 „Legea dă Guvernului timp pentru a ajunge la un nou acord cu Uniunea Europeană în cadrul reuniunii Consiliului European de luna viitoare, sau opțiunea de a cere o aprobare specifică din partea Parlamentului pentru producerea unui Brexit fără acord”, a declarat parlamentarul laburist Hilary Benn.

„Dacă aceste două condiții nu au fost îndeplinite până la data de 19 octombrie, prim-ministrul trebuie să trimită președintelui Consiliului European o cerere de prelungire a Articolului 50 până la data de 31 ianuarie 2020”, a adăugat Benn.

Cum va afecta un Brexit fără acord călătoriile în UK şi UE: controale la graniță, tarife la bilete, valabilitatea pașapoartelor și a permiselor, serviciile de telefonie mobilă

Opoziția britanică: „Boris Johnson vrea să folosească mijloace antidemocratice pentru a forța un Brexit fără acord”
Cheltenham: Român mort de beat intră cu mașina într-un pub și refuză alcooltestul

Boris Johnson îi amenință pe parlamentari cu alegeri anticipate