in

Noi măsuri în învățământul din Marea Britanie: ce amenzi primesc părinții pentru absențele copiilor

Noi măsuri în învățământul din Marea Britanie: ce amenzi primesc părinții pentru absențele copiilor. Din septembrie, toți părinții vor fi sancționați dacă un copil lipsește cinci zile de la școală pentru o “absență neautorizată”, amenzile începând de la 80 de lire sterline și ajungând la 160 de lire sterline. Amenzile pentru părinții care își iau copiii în afara școlii în timpul programului vor crește cu 33% – amenzile putând ajunge până la 160 de lire sterline.
>>> Citește și: Milioane de oameni din Marea Britanie vor primi o creștere salarială de 1.800 de lire sterline – vezi dacă te califici

Noi măsuri în învățământul din Marea Britanie

Din septembrie, toți părinții vor fi sancționați dacă un copil lipsește cinci zile de la școală din cauza unei “absențe neautorizate”. În prezent, amenda este de 60 de lire sterline dacă un părinte plătește în termen de 21 de zile și poate ajunge la 120 de lire sterline dacă nu plătește. Din septembrie 2024, amenda inițială va crește cu 20 de lire sterline până la 80 de lire sterline, ajungând la 160 de lire sterline dacă nu plătesc în termen de 21 de zile.

Pe lângă aceasta, toate școlile de stat din Anglia vor împărtăși registrele de prezență zilnică cu Departamentul pentru Educație (DfE), consiliile locale și trusturile, în încercarea de a îmbunătăți prezența la școală. Fiecare autoritate va avea acces la aceste date, scopul acestei măsuri fiind acela de a evidenția copiii care au “tendințe îngrijorătoare de absență persistentă”.
>>> Citiți și: Opt pași simpli de urmat înainte de sfârșitul anului fiscal din Regatul Unit pentru a nu pierde mii de lire sterline

Planuri de sprijinire a copiilor absenți

Secretarul pentru educație Gillian Keegan a declarat: “Școlile noastre fantastice și profesorii noștri deblochează imaginația, potențialul și abilitățile sociale ale copiilor, motiv pentru care îmbunătățirea prezenței este prioritatea mea numărul unu. Astăzi facem următorul pas pentru a spori și mai mult prezența la cursuri și doresc să le mulțumesc celor care lucrează cu noi, inclusiv profesorilor și directorilor de școli. Standardele educaționale au crescut puternic în întreaga țară, cu o creștere a ratingurilor Ofsted de la 68% la aproape 90% din 2010 – iar performanțele elevilor sunt clasate printre cele mai bune la nivel mondial – astfel încât nu a fost niciodată mai valoros să fii la școală.”

Începând cu luna august, guvernul va publica, de asemenea, îndrumări legale privind modul în care școlile și autoritățile locale trebuie să adopte o abordare de tip ‘”sprijin în primul rând” pentru a-i ajuta pe elevi și pe familiile lor să abordeze barierele care împiedică participarea la școală.

Ghidul “Working Together to Improve School Attendance” spune că vor avea loc întâlniri regulate între școli și consilii pentru a conveni asupra planurilor de sprijinire a copiilor absenți “cei mai expuși la risc”. Printre aceștia se numără elevii care au probleme de sănătate mintală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 16 In medie: 4.2]

Noul salariu minim național

Milioane de oameni din Marea Britanie vor primi o creștere salarială de 1.800 de lire sterline – vezi dacă te califici

Un român care livrează pizza în Marea Britanie a câștigat 500.000 de lire sterline. Incredibil ce i-a spus șefului său a doua zi – FOTO