in

Opt pași simpli de urmat înainte de sfârșitul anului fiscal din Regatul Unit pentru a nu pierde mii de lire sterline

Sfârșitul anului fiscal se apropie și, odată cu acesta, ultima șansă de a profita de numeroase scutiri de impozite și bonusuri care pot aduce economii semnificative. Este foarte important să profitați de toate oportunitățile înainte de 6 aprilie, când începe noul an fiscal 2024/2025. Iată opt acțiuni cheie pe care ar trebui să luați în considerare pentru a vă proteja finanțele și, eventual, a obține mii de lire sterline gratuit.

Reducere a contribuțiilor la Asigurările Naționale din Marea Britanie. „450 de lire sterline în plus pentru 27 de milioane de muncitori”

Sfârșitul anului fiscal – Atenție la taxele ascunse

Cu pragurile de impozitare înghețate până în 2028, oamenii care câștigă mai puțin s-ar putea găsi într-o zonă de impozitare mai mare, deoarece salariul minim crește la 11,44 lire sterline pe oră de la 1 aprilie.

Acest fenomen, cunoscut sub numele de progresie fiscală, înseamnă că, dacă salariile cresc, dar categoriile de impozitare rămân neschimbate, mai mulți oameni vor plăti impozit pe venit mai mare.

Solicitați scutire de impozit pentru cheltuielile legate de muncă

Angajații pot solicita scutiri de taxe pentru cheltuielile efectuate în timpul lucrului, inclusiv pentru munca de acasă. Această opțiune se aplică costurilor precum apelurile telefonice și facturile la energie.

Războiul prețurilor ipotecare se intensifică în Marea Britanie, 30 de creditori reduc costurile împrumuturilor

Profită de scutirea fiscală conjugală:

Cuplurile pot primi până la 1.000 de lire sterline înapoi de la HMRC în acest an fiscal, transferând o parte din veniturile lor fără impozit către soțul sau partenerul lor civil.

Această opțiune se aplică cuplurilor care nu au depus încă o cerere și pot solicita o rambursare pentru cei patru ani fiscali anteriori.

Iată cât este alocația conjugală pentru acest an fiscal plus cei patru ani fiscali anteriori:

  • 24/2023 – 252 GBP
  • 23/2022 – 252 GBP
  • 2021/22 – 252 GBP
  • 2020/21 – 250 GBP
  • 2019/20 – 250 GBP

Verificați codul fiscal

Codul constă de obicei dintr-o combinație de litere și cifre – cel mai comun cod fiscal este 1257L.

Cu toate acestea, aceste numere și litere determină exact cât impozit pe venit plătiți pentru câștigurile dvs., așa că este important să plătiți suma corectă.

Un cod fiscal incorect ar putea însemna că plătiți mai mult impozit decât ar trebui. erificarea și eventual corectarea codului poate duce la rambursarea taxelor plătite în exces pentru ultimii patru ani, potrivit moneyweek.com.

HM Revenue and Customs

Rambursarea taxei pentru uniformă

Sfârșitul anului fiscal – Dacă purtați uniformă la muncă și acoperiți singur costurile de spălare, reparare sau înlocuire, puteți solicita rambursarea taxei.

Alocația standard de uniformă este de 60 GBP pe an.

Deci, dacă sunteți un contribuabil cu cota de bază, veți primi o reducere de 20% din 60 GBP, adică 12 GBP. Contribuabilii cu rate mai mari vor primi o rambursare de 24 GBP.

Sfârșitul anului fiscal – Utilizați limita ISA

Înainte de sfârșitul anului fiscal, merită să profitați la maximum de alocația anuală pentru economii ISA pentru a vă bucura de avantajele economiilor fără impozit.

Un ISA (cont individual de economii) este un tip de cont de economii în care nu plătiți impozit pe dobânda câștigată.

Verificați beneficiile pentru copii

Modificările aduse nivelurilor alocațiilor pentru copii vă pot afecta finanțele, mai ales dacă sunteți peste pragul de venit la care nu mai sunteți eligibil pentru aceste beneficii.

De exemplu, părinții care depășesc pragul de venit de 50.000 de lire sterline pentru prima dată trebuie să ramburseze o parte sau total alocația pentru copii.

Sfârșitul anului fiscal – Profită de limita anuală fără impozitare a câștigurilor de capital

Sfârșitul anului fiscal – Atunci când vindeți active care s-au apreciat ca valoare, merită să luați în considerare optimizarea calendarului tranzacției pentru a maximiza beneficiile alocației anuale fără taxe.

Primul profit de 6.000 GBP nu este taxat, dar după aceea vi se va percepe o suprataxă de până la 28%, în funcție de rata de impozitare și de ceea ce vindeți.

Pe scurt, înainte de sfârșitul anului fiscal, există multe acțiuni pe care le puteți lua pentru a minimiza povara fiscală și pentru a profita de scutirile disponibile.

De la profitul de reduceri fiscale până la optimizarea beneficiilor tale ISA, acești pași pot face o diferență semnificativă pentru finanțele tale personale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3]

Reducere a contribuțiilor la Asigurările Naționale din Marea Britanie

Reducere a contribuțiilor la Asigurările Naționale din Marea Britanie. „450 de lire sterline în plus pentru 27 de milioane de muncitori”

O mașină s-a izbit de porțile Palatului Buckingham cu o „bubuitură puternică” – VIDEO