in

Infirmieră condamnată pentru uciderea a 7 nou-născuți: ”Caz fără precedent în Marea Britanie”

Infirmieră condamnată pentru uciderea a 7 nou-născuți: ”Caz fără precedent în Marea Britanie”. Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, a mai încercat să ucidă alți șase copii în timp ce lucra în secția de neonatologie a spitalului Countess of Chester, în sudul orașului Liverpool. Letby a injectat aer în venele victimelor și le-a otrăvit cu insulină.
>>> Românce salvate la Londra din ghearele exploatatorilor, traficanții criminali au fost arestați în Colindale și la Iași

Infirmieră condamnată pentru uciderea a 7 nou-născuți

O asistentă medicală engleză în vârstă de 33 de ani, Lucy Letby, a fost găsită vinovată de uciderea a șapte nou-născuți și de încercarea de a ucide alți șase în timp ce lucra în unitatea de neonatologie a spitalului Countess of Chester între iunie 2015 și iunie 2016. Acesta a fost verdictul la care s-a ajuns la finalul procesului desfășurat la Manchester Crown Court. Cazul lui Letby este fără precedent în istoria recentă a Marii Britanii, a relatat presa britanică.

Juriul de la Manchester Crown Court a avut nevoie de 22 de zile pentru a ajunge la un verdict în acest caz care a nedumerit Regatul prin numărul de bebeluși uciși și prin modul în care a acționat asistenta, judecată din octombrie anul trecut.
>>> Crimă în Edgware, tânăr român de 19 ani înjunghiat mortal pe stradă. Poliția caută asasinul

Letby a injectat aer în venele tinerelor sale victime, le-a supraalimentat cu lapte și le-a otrăvit cu insulină. Într-o perioadă relativ scurtă de timp, lucrând în secția de neonatologie a spitalului public din Chester, în sudul orașului Liverpool, ea a acționat “ca un criminal în serie”.

A lăsat puține urme

În timpul procesului, a fost descrisă ca fiind o “calculatoare”, în sensul că alegea metode de eliminare a victimelor sale care să lase puține urme, precum și că făcea eforturi mari pentru a le ascunde de ochii colegilor de salon, care deveniseră din ce în ce mai suspicioși. Însă numărul tot mai mare de decese suspecte a dus la deschiderea unei anchete interne în 2017.

Asistenta ajunsese în cătușe de două ori înainte, în 2018 și 2019, dar fusese apoi eliberată pe cauțiune până la finalizarea anchetei de către poliția din Cheshire. Doar pentru a ajunge la închisoare atunci când detectivii au adunat suficiente probe împotriva ei. Presa britanică vorbește deja despre unul dintre cele mai grave incidente din istoria NHS, serviciul de sănătate britanic, care luna trecută a împlinit 75 de ani de existență.

surse: corriere.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Creșteri record la chirii în Marea Britanie

Chiriile din Marea Britanie cresc într-un ritm record, „cea mai mare rată din 2006”

Bancă importantă din Marea Britanie oferă tuturor clienților 200 lire sterline în numerar dacă fac o simplă modificare a contului