in

O țară turistică din UE ar putea intra în scurt timp pe LISTA VERDE din Marea Britanie. Ce se întâmplă cu România

Spania se află în prezent pe lista galbenă a Marii Britanii, ceea ce înseamnă că cei care se întorc în Regatul Unit trebuie să stea în carantină 10 zile.

Se așteaptă ca această țară să fie adăugată la lista verde a Regatului Unit la următoarea revizuire a guvernului, înainte de 7 iunie, potrivit ministrului Turismului din Spania.

Fernando Valdes a declarat pentru Sky News că „nu judecă felul cum țările se ocupă de situația sănătății”, dar a sugerat că Spania nu ar trebui să fie pe lista galbenă.

El a adăugat: „Ce pot să spun este că în acest moment Spania face un efort mare nu numai în ceea ce privește vaccinarea, avem cel puțin o treime din întreaga populație cu cel puțin o doză de vaccin făcută.

“Avem câteva destinații de vacanță care sunt foarte iubite de turiștii britanici, cum ar fi Insulele Baleare, Costa Blanca sau Malaga, cu tarife destul de mici și care sunt zone în aceeași situație sau chiar mai bună decât Marea Britanie.”

El a concluzionat: „Trebuie să cred că la următoarea revizuire pe care guvernul britanic o va furniza, Spania va fi notificată altfel”.


Vești proaste pentru românii din Marea Britanie. Nu există mari șanse ca România să fie pe lista verde de călătorii de pe 17 mai

Spania s-a redeschis pe 24 mai turiștilor britanici, fără niciun fel de cereri de testare pentru sosiri.

Cu toate acestea, țara rămâne pe lista galbenă din Marea Britanie, ceea ce înseamnă că britanicii care se întorc sunt obligați să stea în carantină.

Guvernul Marii Britanii a declarat că oamenii nu ar trebui să călătorească în țările din lista galbenă pentru vacanțe, dar aceasta este doar o orientare și nu o lege.

Este posibil ca unele dintre țările de pe lista galbenă să treacă pe cea verde, însă nu prea multe dintre ele.

Primul ministru Boris Johnson a declarat în privat parlamentarilor că „destul de multe” țări sunt pe punctul de a se alătura listei verzi pentru vacanțe fără carantină, la începutul lunii viitoare.

Deciziile se vor baza pe prevalența Covid-19, capacitatea de secvențiere și testare a genomului și ratele de vaccinare.

În ceea ce privește România, țara noastră stătea mai bine decât Spania în ceea ce privește numărul de cazuri de COVID, deci în mod normal ar trebui să treacă de pe lista galbenă pe cea verde, în cazul în care aceasta va fi refăcută.

În acest moment, românii care se întorc în Marea Britanie sunt obligați să prezinte un test PCR negativ la frontieră și două rezervări pentru alte teste, în ziua 2 și 8. De asemenea, ei trebuie să stea în carantină la domiciliu 10 zile, cu posibilitatea ieșirii după un test negativ în ziua a cincea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 3.5]

Activista BLM Sasha Johnson, „împușcată de un grup de 4 bărbați” care au deschis focul la o petrecere

A murit primul bărbat vaccinat anti-COVID din lume. Britanicul William Shakespeare avea 81 de ani