in

Panică în Londra, după anunțarea unui nou lockdown. Cozi imense la supermarketuri, rafturile încep să se golească

Panică în Anglia după anunțarea unui nou lockdown, de joi 5 noiembrie. Sute de clienți erau aliniați pentru a intra în magazine, inclusiv la Sainsbury și Costco, în această dimineață.

De asemenea, sloturile de livrare la domiciliu au fost deja rezervate pentru o lună, la unele magazine online.

Haosul a început după ce premierul Boris Johnson a anunțat un al doilea lockdown național, după săptămâni în care a insistat că acest lucru nu se va întâmpla.

În Croydon, scrie Daily Mail, în afara magazinului Costco, erau rânduri de oameni la coadă care așteptau să intre în această dimineață, 2 noiembrie.

Același lucru se întâmpla și în alte supermarketuri, cu unele rafturi deja golite de cumpărători.

Primarul din Barking și Dagenham, Andrew Achilleos, a îndemnat oamenii să nu se precipite.

„Nu este nevoie să intrați în panică. „Continuați să vă faceți cumpărăturile săptămânale normal, urmând în același timp instrucțiunile de distanțare socială”, a spus acesta.

Boris Johnson anunță al doilea lockdown național. Magazinele neesențiale, barurile, restaurantele și sălile de sport se închid. Școlile și universitățile rămân deschise

„Singurul mod în care produsele se vor epuiza este dacă oamenii insistă să cumpere literalmente totul fără un motiv întemeiat”, a mai specificat el.

„Trebuia doar să merg în oraș. Armaghedon. Ca o scenă din ziua morților. Oameni cu o spaimă în ochi, un amestec de panică și disperare. Cumpără rapid lucruri, indiferent dacă au sau nu nevoie de ele. Oribil”, a scris cineva pe Twitter.

Boris Johnson a fost forțat să inițieze un nou lockdown, într-o conferință de presă organizată în grabă, duminică, 1 noiembrie.

Măsurile intră în vigoare joi, de la miezul nopții, până pe 2 decembrie și prevăd închiderea magazinelor, restaurantelor, pub-urile, saloanelor de coafură, centrelor de agrement și a sălilor de sport, cu excepția celor esențiale.

Programul guvernamental care plătește lucrătorilor 80% din salarii va fi prelungit cu o lună, iar călătoriile în afara Regatului Unit vor fi permise numai pentru „muncă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brexit: Marea Britanie și UE „sunt aproape de un compromis cu privire la drepturile de pescuit”. Acord comercial în câteva săptămâni

Brexit: Marea Britanie și UE „sunt aproape de un compromis cu privire la drepturile de pescuit”. Acord comercial în câteva săptămâni?

Canterbury: Șofer român, contrabandă cu cocaină de peste un milion de lire sterline. Umbla cu drogurile în sacoșă