in

Boris Johnson anunță al doilea lockdown național. Magazinele neesențiale, barurile, restaurantele și sălile de sport se închid. Școlile și universitățile rămân deschise

Premierul britanic, Boris Johnson a anunțat, în urmă cu câteva minute, al doilea lockdown național în Anglia, având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

Prim ministrul le-a transmis britanicilor că se revine la sloganul de la începutul pandemiei de coronavirus: „stați acasă, protejați NHS”.

Oamenilor li se va permite să părăsească locuințele numai din motive specifice, inclusiv educație, muncă, cumpărături de alimente și exerciții fizice, scrie Sky News.

Oamenii nu vor avea voie să se viziteze, dar copiii se pot deplasa între case dacă părinții lor sunt separați.

Infectările cu coronavirus în Marea Britanie au depășit UN MILION. BBC: Boris Johnson anunță un lockdown național până în decembrie

Pub-urile, barurile și restaurantele vor putea livra în continuare mâncare.

Persoanelor extrem de vulnerabile nu li se va cere să protejeze din nou, dar li se cere să minimizeze contactele cât mai mult posibil.

Noul lockdown va începe joi, 5 noiembrie, și se va încheia la 2 decembrie, când țara se va întoarce la sistemul cu cele trei faze.

Boris Johnson a mai anunțat că schema de ajutor pentru lucrători rămâne în vigoare și în luna noiembrie.

„Crăciunul va fi foarte diferit anul acesta, dar cred sincer că, luând măsuri dure acum, oamenii se vor putea întâlni de Crăciun”, a mai declarat premierul britanic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Infectările cu coronavirus în Marea Britanie au depășit UN MILION. BBC: Boris Johnson anunță un lockdown național până în decembrie

Regina Elisabeta a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a se pregăteşte să abdice. Va renunţa la tron în ziua în care va împlini 95 de ani