in

Parlamentarii britanici: migrația din România și Bulgaria va fi scăzută

Prima confirmare oficială

O analiză a Grupului Parlamentar Transpartinic pentru Migraţie (All-Party Parliamentary Group on Migration – APPG on Migration) din cadrul Parlamentului Marii Britanii, confirmă studiul românesc făcut de Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI) cu privire la numărul mic de români care doresc să vină, la anul, în Marea Britanie. APPG on Migration a făcut publică, 20 martie, analiza proprie privind posibilul impact al migraţiei din România şi Bulgaria, începând cu 1 ianuarie 2014.



Concluzia este că numărul cetăţenilor români şi bulgari care vor veni în Marea Britanie va fi considerabil mai mic decât cifrele sugerate de o parte a rapoartelor circulate în presa britanică.  Studiul APPG on Migration confirmă astfel evaluarea autorităţilor române privind numărul redus de cetăţeni români care vor alege Marea Britanie ca destinaţie de muncă, după ridicarea restricţiilor.

În document este explicat procesul ce a avut loc în cei 7 ani cât cetățenii din România și Bugaria au avut aces limitat pe piața muncii britanice. Conform acestei analize, mulți dintre cei care își doresc să lucreze în Marea Britanie sunt  deja aici, muncind ca self-employed. Mai mult, sunt 10 țări care vor ridica restricțiile în 2014, iar Marea Britanie nu este una dintre destinațiile preferate ale românilor, în opțiunile cărora sunt Germania, Franța și Italia.

Documentul Grupului Parlamentar citează și o declaraţie a ambasadorului României la Londra, dr. Ion Jinga, conform căruia ridicarea restricţiilor nu va conduce la o creştere semnificativă a numărului românilor care vor sosi anul viitor în Regatul Unit, dar va contribui la prevenirea exploatării şi asigurarea unui tratament nediscriminatoriu cetăţenilor români deja stabiliţi în această ţară.

Grupul Parlamentar Transpartinic pentru Migratie este prezidat de Jack Dromey, parlamentar laburist pentru Birmingham Erdington şi are în componenţă laburişti, conservatori şi democrat liberali. Obiectivul Grupului este de a promova dezbateri politice documentate pe tema provocărilor şi oportunităţilor generate de imigraţia în Marea Britanie.

Un sondaj de opinie realizat de CSCI a arătat că în următoarele 6 luni, numai 7% din românii apţi de muncă intenţionează să îşi caute de lucru în afara ţării. Dintre aceştia, majoritatea ar alege Germania şi Italia, iar în Marea Britanie nu ar veni decât 22.000 de persoane.

 
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coplata, în vigoare: pacienţii vor plăti taxă pentru spitalizare

Mare Britanie paralizată de ninsori și ploi torențiale