in

Vânzările în magazinele din Marea Britanie revin pe măsură ce inflația încetinește

cresc vanzari ukVânzările în magazinele din Marea Britanie revin pe măsură ce inflația încetinește. Acestea și-au revenit în luna mai, potrivite din comerțul cu amănuntul care sugerează că încetinirea inflației încurajează să cumpere mai mult.
>>>  Prețul locuințelor din zonele rurale din Marea Britanie a depășit cu mult pe cel al caselor din orașele mari.

Vânzările în magazinele din Marea Britanie revin

Un sold net de +8% dintre comercianții cu amănuntul au declarat în cadrul unui sondaj al Confederației Industriei Britanice (CBI) că volumul vânzărilor a crescut în această lună comparativă cu aceeași perioadă a anului trecut –  semnificativă față de cifra de -44% de la un an la altul din aprilie, scrie The Guardian.

Luna mai a marcat cea mai pozitivă citire lunară pentru  CBI privind comerțul distributiv din decembrie 2022. Alpesh Paleja, economistul-șef al CBI, a declarației că există semne de redresare în comerțul cu amănuntul pe scurt. „Scăderea inflației, precum și creșterea continuă a salariilor reale vor contribui la o perspectivă mai sănătoasă a consumatorilor, sprijinind rândul său sectorul de retail în continuare”, a spus el.
>>> O treime din contoarele inteligente de uz casnic nu funcționează corect, unele gospodării acumulează datorii

Vânzări slabe în martie și aprilie

Datele mai bune din luna mai vin după valorile aprilie ale vânzărilor din și martie, care au fost puse pe seama vremii nefavorabile și a crizei actuale a costului vieții.

Cantitatea de bunuri cumpărate în aprilie a scăzut, de asemenea, cu 2,3% de la o lună la alta, potrivite datelor Oficiului Național de Statistică, mobilierul, îmbrăcămintea, echipamentele sportive și jocurile și jucăriile numărându-se printre articolele de mare valoare de care să-i dați au ales să se lipsească. Scăderea a fost parțial pusă pe seama faptului că Paștele a căzut mai devreme decât de obicei, la sfârșitul lunii martie.
>>> Ryanair devine mai strictă cu politica să măsoare a bagajelor: „Am văzut că mulți trebuie să plătească 50 de euro în plus” 

Prețurile din magazine cresc, de asemenea, mai încet, potrivite măsurilor CBI a inflației prețurilor de vânzare. Inflația a fost la cel mai lent nivel din august 2020 și sub media sa pe termen lung, așteptând-se doar o ușoară creștere în iunie.

Acest lucru este potrivit cu datele anterioare ale British Retail Consortium, care arată că prețurile din revista au crescut cu o rată anuală de 0,6% în mai, în scădere de la 0,8% în luna precedentă. Aceasta a fost o scădere uriașă față de maximul de 9% atins în mai 2023 și cea mai lentă creștere a prețurilor din noiembrie 2021.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Furtuni devastatoare și inundații iminente în Marea Britanie: Met Office emite avertisment de „Pericol pentru Viață”

Ofițer de poliție din Londra, dat afară pentru că i-a spus unei colege „româncă proastă”