in

Pensionarea, un vis imposibil pentru britanici: cum îi forțează costul vieții să muncească până la 70 de ani

Pensionarea, un vis imposibil pentru britanici. Este din ce în ce mai probabil ca muncitorii din Marea Britanie să lucreze până la 70 de ani, potrivit unei cercetări, care a constatat că, din cauza crizei costului vieții, persoanele în vârstă nu prea au de ales decât să rămână în câmpul muncii.

Anul trecut, 446.601 persoane cu vârsta de peste 70 de ani încă mai lucrau, în creștere cu 61% față de 277.926 în 2012, a precizat Rest Less, o comunitate online pentru persoanele de peste 50 de ani care oferă sfaturi lucrătorilor în vârstă.
Citiți și: Povestea unei tinere din Marea Britanie care regretă că a câștigat la Loto peste un milion de lire sterline

Pensionarea, un vis imposibil pentru britanici

Deși majoritatea forței de muncă de peste 70 de ani este de sex masculin, creșterea a fost mai accentuată în rândul femeilor, cel mai probabil ca răspuns la egalizarea treptată a vârstei de pensionare între 2010 și 2020. Anterior, femeile se puteau pensiona cu cinci ani mai devreme.

Numărul femeilor care lucrează după vârsta de 70 de ani a crescut cu 66% din 2012, față de o creștere de 58% în cazul bărbaților.

Stuart Lewis, directorul executiv al organizației Rest Less, a făcut o comparație între lucrătorii în vârstă și Regele Charles, dar a recunoscut că majoritatea continuă să lucreze “din motive foarte diferite” de cele ale monarhului ereditar.

La vârsta de 74 de ani, Regele Charles este un exemplu fantastic

El e o persoană care se bucură și beneficiază de faptul că continuă să lucreze după vârsta de pensionare”, a declarat Lewis.

“Cea mai recentă analiză a noastră arată că există mult mai multe persoane de peste 70 de ani la locul de muncă în prezent decât în urmă cu un deceniu.

“Până când Covid a lovit și speranța de viață a scăzut pentru prima dată într-un deceniu, erau mai mulți oameni care ajungeau la vârsta de pensionare de stat decât oricând înainte, ceea ce înseamnă că erau mai mulți oameni cu experiență la locul de muncă decât oricând înainte, de asemenea.”

Lewis a spus că mulți dintre cei care au ajuns la vârsta teoretică de pensionare au rămas la locul de muncă din lipsă de alte opțiuni.

“La fel ca Regele Charles, mulți dintre acești oameni nu vor avea altă opțiune decât să lucreze, deși din motive foarte diferite de cele ale regelui.

“Vedem astăzi mulți lucrători mai în vârstă care se luptă să se descurce pe fondul crizei costului vieții, cu economii de pensie inadecvate, ceea ce înseamnă că trebuie să lucreze pentru a supraviețui financiar.”

Vârsta de pensionare de stat în Marea Britanie este de 66 de ani pentru bărbați și femei, dar urmează să înceapă să crească din 2026.

surse: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Amendă de 2500 lire pentru parbriz fisura

Șoferii sunt avertizați că o fisură în parbriz ar putea costa 2.500 de lire sterline și puncte de penalizare

Prețurile locuințelor Marea Britanie

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au început să crească: ”Există semne timide de redresare”