in

Plata alocației pentru copii la 500.000 de familii nu a fost făcută: ”Aceștia sunt banii de mâncare ai familiei mele”

Aproximativ 500.000 de persoane din Marea Britanie care așteptau plata alocațiilor pentru copii nu le-au primit luni, iar unii părinți au declarat că, din cauza acestui deficit, nu au putut cumpăra alimente pentru copiii lor sau s-au confruntat cu taxe bancare. HM Revenue and Customs (HMRC) și-a cerut scuze după ce aproximativ 30% din plățile de alocații pentru copii programate pentru 3 iunie nu au ajuns în conturile bancare ale solicitanților. Luni după-amiază târziu, a declarat că persoanele afectate își vor primi banii miercuri dimineață.
>>> Proiectul de lege pentru reforma chiriașilor în UK: Ce trebuie să știți și cum va afecta chiriașii și proprietarii

Plata alocației pentru copii la 500.000 de familii nu a fost făcută

HMRC a declarat că problema a fost cauzată de o eroare de procesare care a fost între timp rezolvată și nu – așa cum au sugerat unele persoane pe rețelele de socializare – de o piraterie informatică. Alocația pentru copii este plătită de obicei o dată la patru săptămâni, în zilele de luni sau marți. Plata săptămânală standard este de 25,60 lire sterline pentru cel mai mare sau singurul copil și de 16,95 lire sterline pentru fiecare copil suplimentar, precizează The Guardian.

Un purtător de cuvânt al HMRC a declarat: „Ne pare foarte rău că unii clienți nu au primit plățile programate pentru alocațiile pentru copii așa cum se așteptau și înțelegem îngrijorarea și dificultățile pe care acest lucru le-a putut cauza. Am remediat acum problema și punem în aplicare măsuri pentru a preveni ca acest lucru să se mai întâmple.”
>>>  Parlamentul britanic, dizolvat oficial înaintea alegerilor generale, cine e favorit să preia conducerea guvernului

”Aceștia sunt banii de mâncare ai familiei mele”

Pe platforma de socializare X, unii părinți au spus că au nevoie de bani imediat. Unul dintre ei a postat că „ne bazăm pe ei și trăim de la o zi de plată la alta, cum îmi hrănesc copiii”, în timp ce altul a scris: „Aceștia sunt banii de mâncare ai familiei mele pentru următoarele câteva săptămâni, și atât de multe alte familii se confruntă cu aceeași situație”.

Un al treilea, Toni Kemp, a spus: „Copiii mei se vor întoarce acasă în curând fără nimic pentru cină, deoarece, ca majoritatea părinților, încă așteptăm ca banii să ajungă în conturile noastre pentru a le putea cumpăra copiilor noștri mâncare în seara asta”, adăugând: „Cum îi vom hrăni?”

Amy Pearson a scris pe Twitter: „Deci, când vor fi rezolvate aceste probleme? Am 2 copii 2 unul cu handicap și electricitatea mea este bip de urgență. Mă bazez pe acești bani într-o zi de luni pentru a-mi completa contorul”.

Între timp, Kim Fuller a spus că are cancer la sân și că se baza pe alocația pentru copii pentru a plăti pentru îngrijirea copiilor după școală în timp ce mergea la o întâlnire de evaluare preoperatorie, la care acum nu poate participa și va trebui să o amâne.

Unele persoane au vorbit despre comisioanele de descoperire de cont care ar putea fi suportate sau despre plăți care ar putea fi refuzate din cauza faptului că banii nu ajung.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Marea Britanie, un român și-a înjunghiat fosta parteneră însărcinată, în timp ce își ducea copiii la școală – VIDEO

Delia aduce Rockadelia la Constanța! Pe 7 iunie, noaptea devine zi la “Symphony of Light”