in

Premierul Cameron o ia pe urmele lui Farage: Nu mai angajați imigranți din Europa de est!

David Cameron a declarat că Marea Britanie trebuie să spună nu lucrătorilor est-europeni, scrie presa britanică. El a mai spus că vina nu este a muncitorilor din țările mai sărace ale UE, ci a tinerilor britanici care nu sunt capabili să muncească.

Daily Mail scrie că premierul Cameron a propus reducerea accesului la beneficii și servicii publice pentru imigranți, ceea ce susține el că sunt factori de atracție pentru oameni din toată Europa. El crede, mai arată cotidianul citat, că unul dintre motivele pentru care atât de mulți străini pot găsi de muncă în UK este acela că localnicii sunt lipsiți de aptitudini.



Cameron a spus că est-europenii nu pot fi acuzați că își caută de muncă în fabricile britanice, atât timp cât școlile și colegiile britanice nu produc studenți cu abilități necesare pentru slujbele de pe piață.

„Puteți merge la fabricile din țara noastră în care jumătate din muncitori sunt din Polonia, Lituania și Letonia. Nu este vina lor că doersc să lucreze și au venit să pentru locuri de muncă”, a declarat Cameron. El a mai spus că Marea Britanie ar trebui să pună capăt afluxului de lucrători străini care iau locurile de muncă tinerilor britanici: „Haideți să îndreptăm sistemul nostru de învățământ astfel încât tinerii din școlile și colegiile britanice să fie capabili să ocupe aceste slujbe”.

S-au găsit vinovații! 40.000 de cetățeni europeni au cerut ajutoare de șomaj în UK

Cameron a spus că trebuie plafonat numărul de persoane care vin în Marea Britanie, cel puțin din afara Uniunii Europene.  

Ultimele cifre, scrie Daily Mail, arată că din 29 de milioane de muncitori înregistrați în UK, 4,4 milioane sunt din afara Regatului, ceea ce înseamnă că 15% din muncitori sunt imigranți. O creșetere substanțială față de acum un deceniu când procentul era de doar 9%.

În Marea Britanie sunt sute de mii de șomeri din restul Uniunii Europene

De asemenea, în perioada aprilie-iunie a acestui an s-au înregistrat 683.000 de lucrători din  Republica Cehă , Estonia , Ungaria , Letonia , Lituania , Polonia , Republica Slovacă și Slovenia, iar 100 de români și bulgari își caută de muncă în fiecare zi, se mai arată în cotidianul britanic. Numărul muncitorilor din România și Bulgaria a crescut cu o treime față de anul trecut, chiar dacă nu le este încă permis să lucreze liber în UK. Mai mult, 141.000 de australieni și neozeelandezi muncesc în Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coletul britanic

Ministrul pentru Diaspora, Cristian David: “Vor mai veni români în Marea Britanie”