in

Se scumpesc biletele de avion. Șeful Ryanair: „E clar că va veni recesiunea”

biletele de avion

Șeful companiei Ryanair, Michael O’Leary, a avertizat că biletele de avion se vor scumpi în această vără, din cauza cererii foarte mari pentru destinațiile de vacanță din Europa.

O’Leary a spus că se așteaptă ca preturile zborurilor să crească cu „un procent ridicat” și că tarifele mai mici ale companiei aeriene determină în prezent o creștere a numărului de pasageri, ajutând la redresarea companiei după pandemie.

El a spus că speră ca linia aeriană să revină la o „profitabilitate rezonabilă” în actualul an financiar.

Compania a raportat de curând pierderi anuale de 355 de milioane de euro, spunând că redresarea sa după ridicarea restricțiilor Covid a fost afectată de varianta Omicron și de războiul din Ucraina.

Conflictul din Ucraina a dus la creșterea prețurilor petrolului la nivel mondial, existând temeri că aprovizionarea din Rusia, un exportator major de combustibili fosili și combustibil pentru avioane, ar putea fi întreruptă.

Biletele de avion ar putea fi mai ieftine iarna viitoare

Pierderea grupului pentru anul încheiat la 31 martie a fost mai mică decât se aștepta și s-a redus de la pierderile de 1,02 miliarde de euro înregistrate în anul precedent.

VIDEO – Panică într-un avion care zbura din România la Londra. Călătorii au fost evacuați. Miros puternic de fum și combustibil

„Cred că prețurile vor fi scăzute iarna viitoare. Dar este prea devreme să ne pronunțăm, este clar că va fi o recesiune economică, există o oarecare teamă de recesiune, iar într-o recesiune furnizorul cu cele mai mici costuri, care în Marea Britanie și în Europa este Ryanair, se va descurca mai bine, dar se va descurca mai bine pentru că putem susține prețuri mai mici”.

Ryanair a declarat că traficul și-a revenit puternic, deoarece a transportat 97,1 milioane de clienți, față de doar 27,5 milioane în anul precedent, datorită ridicării restricțiilor legate de pandemie.

Compania a precizat că speră să crească şi mai mult acest număr până la 165 de milioane de pasageri în acest an, peste nivelul record de 149 de milioane înregistrat înainte de Covid.

„Practic, nu vor exista oferte last minute la prețuri mici în această vară”, a declarat Fritz Joussen, directorul executiv al Tui.

O’Leary a declarat că speră să vadă eliminate „punctele nevralgice” de pe aeroporturile britanice, precum Manchester sau Heathrow, până la sfârșitul lunii iunie, la timp pentru perioada de vârf a verii.

„Fără îndoială, cred că va fi dificil să treci prin aeroporturi în această vară și îi încurajăm pe toți clienții noștri să se prezinte mai devreme și să acorde mai mult timp pentru a trece de securitatea aeroportului”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernatorul Băncii Angliei avertizează: Prețurilor alimentelor vor fi APOCALIPTICE

Guvernatorul Băncii Angliei, previziuni sumbre: Prețurile alimentelor vor fi APOCALIPTICE

fish and chips

Englezii ar putea rămâne fără tradiționalul „fish and chips”