in ,

Prima zi de interdicție: Mai mulți români în fața Consulatului din Londra, închis de o săptămână

Consulatul României din Londra este închis publicului de mai bine de o săptămână. Se pare că nu toți românii au aflat acest lucru, pentru că mai multe persoane au mers acolo, chiar în prima zi de interdicții impuse de guvernul britanic din cauza pandemiei de coronavirus.

Au fost întâmpinați de oamenii de ordine care par a le explica, însă oamenii nu par să înțeleagă, pentru că nu s-au mișcat minute bune de acolo.

Pentru cei care încă nu au aflat, Secția Consulară a Ambasadei României la Londra și-a suspendat serviciile cu publicul pe termen nelimitat. Anunțul a fost făcut inclusiv pe pagina de Facebook a instituției:

„Dragi prieteni, pentru a proteja pe fiecare dintre dvs., cetățenii români aflați în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, față de riscul epidemiologic reprezentat de coronavirus/COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania a aprobat suspendarea serviciilor consulare care presupun prezența publicului la Secția consulară a Ambasadei României la Londra. Prin urmare, programările stabilite pentru perioada următoare vor fi anulate.

Această decizie este justificată de necesitatea de a evita situația în care aglomerările din spațiile de lucru ale Secției Consulare de la Londra pot constitui circumstanțe de propagare a COVID-19 în rândul cetățenilor români, fie că este vorba de cei care au nevoie de servicii consulare sau de cei care le prestează.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că, începând de aseară, 23 martie, oamenii din Marea Britanie vor avea voie să părăsească locuințele numai pentru „scopuri foarte limitate” – cum ar fi cumpărături de bază; un exercițiu fizic pe zi; pentru orice nevoie medicală; să călătorească la și de la locul de muncă atunci când este „absolut necesar”.


Oamenii sunt avertizați să nu se întâlnească cu prieteni sau membri de familie cu care nu locuiesc.

Cumpărăturile sunt permise numai pentru produse esențiale, cum ar fi mâncare și medicamente, iar oamenii sunt sfătuiți să cumpere cât mai puțin.

Marea Britanie se închide. Oamenii nu mai au voie să părăsească locuințele decât în scopuri limitate. Magazinele care vând lucruri neesențiale vor fi închise

Anunț important: Secția Consulară a Ambasadei României la Londra își închide porțile

Poliția are acum puterea să aplice regulile, inclusiv prin amenzi și rețineri.

Toate magazinele care vând bunuri neesențiale, cum ar fi magazinele de îmbrăcăminte și electronice, se vor închide începând din această seară.

Bibliotecile, locurile de joacă, sălile de sport în aer liber și lăcașurile de cult se vor închide de asemenea.

Sunt interzise toate adunările a mai mult de două persoane, exclusiv din cele cu care locuiți.

Toate evenimentele sociale, inclusiv nunțile și botezurile sunt interzise. Sunt permise doar funeraliile.

Parcurile vor rămâne deschise pentru exerciții, dar adunările vor fi dispersate de poliție.

Restricțiile vor fi supuse unui „control constant” și vor fi verificate din nou în trei săptămâni. Acestea vor fi relaxate „dacă există dovezi arată că oamenii sunt capabili să le respecte.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Medici

52 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava, infectate cu coronavirus: «Sunt medici care şi-au dat demisia, nu au mai rezistat terorii»

Metrourile din Londra, arhipline în prima zi a interdicțiilor anunțate de Boris Johnson