in

Proprietarii din Marea Britanie, OBLIGAȚI să verifice identitatea tuturor chiriașilor

Proprietarii din Marea Britanie, OBLIGAȚI să verifice identitatea tuturor chiriașilor

O nouă legislație cu privire la închiriere intră în vigoare luna viitoare în Marea Britanie și va afecta toate persoanele care închiriază o casă, fiind nevoie să se verifice identitatea chiriașilor.

Din aprilie, guvernul urmează să schimbe modul în care identitățile chiriașilor sunt verificate de proprietari sau de agenți de închiriere, pentru a se asigura că aceștia sunt eligibili din punct de vedere legal să închirieze o casă.

Oricine dorește să închirieze o proprietate trebuie să efectueze o verificare a „dreptului de închiriere”, de fiecare dată când dorește să ia un nou chiriaș.

Înainte de a închiria, proprietarii trebuie să verifice identitatea tuturor ocupanților cu vârsta de 18 ani și peste pentru a se asigura că sunt eligibili să închirieze o locuință.

Este un proces de verificare similar cu prezentarea pașaportului sau a vizei unui ofițer de la frontieră, la un punct de control pentru imigrație.

Procesul de verificare a dreptului de închiriere al unui chiriaș a fost schimbat temporar din cauza Covid-19. În prezent, chiriașilor li se cere să trimită prin e-mail o copie scanată a documentelor de identitate originale, scrie Manchester Evening News.


Apoi, în timpul unui apel video, aceștia trebuie să prezinte documentele originale la cameră, astfel încât proprietarul să le poată verifica și confrunta cu copia digitală.

Guvernul a anunțat că aceste verificări temporare pot fi efectuate până la 30 septembrie 2022 inclusiv.

Nu trebuie verificați chiriașii care locuiesc în locuințe sociale, case de îngrijire, spitale, cămine, refugii , case mobile sau studenți.

Este împotriva legii ca proprietarii să verifice doar persoanele despre care cred că nu sunt cetățeni britanici.

Marea Britanie: Chiriași obligați să plătească de fiecare dată când făceau un duș. Totul era cronometrat

Modificările arată că anumite forme de identificare nu vor mai fi acceptate.

Site-ul web gov.uk precizează că, începând cu 6 aprilie 2022, toți deținătorii de carduri de ședere biometrice și deținătorii de permise de ședere vor trebui să-și prezinte identitatea folosind doar serviciul online al Home Office.

Există, de asemenea, implicații juridice majore pentru oricine nu respectă noile legi.

În Anglia și toți chiriașii vor fi verificați folosind serviciul online al Guvernului.

Pentru restul Regatului Unit și pentru Irlanda de Nord, Ministerul de Interne va cere chiriașului să se înregistreze la un furnizor de servicii de identitate certificat (IDSP), iar furnizorul respectiv să ofere agenților și proprietarilor o verificare folosind Tehnologia de validare a documentelor de identitate (IDVT).

Există, de asemenea, o înăsprire a regulilor în ceea ce privește rezidenții UE și proprietarii care vor trebui acum să-și valideze documentele folosind Serviciul de verificare a proprietarilor de la Home Office.

Din septembrie 2022, legislația se va modifica, de asemenea, pentru a permite proprietarilor și agenților de autorizare să externalizeze dreptul de verificare către Furnizorii de servicii de identitate (IDSP).

IDSP-urile vor verifica apoi digital identitatea și eligibilitatea cetățenilor britanici și irlandezi de a închiria o proprietate în Anglia.


…Proprietarii din Marea Britanie, OBLIGAȚI să verifice identitatea tuturor chiriașilor…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3]

NATO trimite 30.000 de soldați și 200 de avioane aproape de Rusia

NATO trimite 30.000 de soldați și 200 de avioane aproape de Rusia

Câte adăposturi anti-atomice sunt în Marea Britanie și unde sunt amplasate

Câte adăposturi anti-atomice sunt în Marea Britanie și unde sunt amplasate