in

Militari britanici, cea mai mare demonstrație de forță din Europa de Est

Militarii britanici, cea mai mare desfășurare de forțe din Europa de Est

Aproximativ 8.000 de militari britanici vor participa în această vară la exerciții în Europa de Est alături de alți militari din NATO, într-o „demonstrație de solidaritate și forță” în contextul continuării invaziei ruse în Ucraina, informează France Presse, potrivit Agerpres.

Zeci de tancuri și 120 de vehicule de luptă blindate vor fi desfășurate din Finlanda până în Macedonia de Nord în vara acestui an în cadrul acestui proiect, planificat de mai mult timp și consolidat după începerea agresiunii ruse contra Ucrainei, în 24 februarie.

„Securitatea Europei nu a fost niciodată atât de importantă. În aceste exerciții trupele noastre își vor uni forțele cu aliați și parteneri ai NATO și cu Forța expediționară comună, într-o demonstrație de solidaritate și forță, care este una dintre cele mai mari desfășurări comune după războiul rece”, a declarat ministrul britanic al apărării, Ben Wallace.

Putin poate pretinde că Marea Britanie a intrat în RĂZBOI. Mai mulți soldați britanici au dezertat pentru a lupta în Ucraina

Forța expediționară comună (JEF) este o coaliție formată din forțe armate din Regatul Unit și din alte opt țări: Danemarca, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Suedia și Țările de Jos. Dintre acestea, Finlanda și Suedia nu sunt membre ale Alianței Nord-Atlantice, dar sunt asociate la NATO de la jumătatea anilor ’90 prin intermediului programului „Parteneriat pentru Pace”.

Soldați britanici sunt desfășurați în Finlanda în această săptămână pentru a participa la un exercițiu care „va îmbunătăți capacitatea trupelor britanice și finlandeze să lucreze împreună în cadrul JEF, descurajând agresiunea rusă în Scandinavia și în statele baltice”.

În luna mai, alte trupe britanice vor fi desfășurate la frontiera dintre Estonia și Letonia, alături de 18.000 de soldați din NATO, printre care francezi și danezi, care fac parte din „prezența avansată consolidată” a NATO, sub comandament britanic.


…Militari britanici, cea mai mare desfășurare de forțe din Europa de Est…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Bandă de români aducea sclavi în Marea Britanie. Percheziții la 25 de proprietăți din UK și România, mai multe arestări

Impactul devastator al unei bombe nucleare asupra Londrei: 6 milioane de morți

Impactul devastator al unei bombe nucleare asupra Londrei: 6 milioane de londonezi morți