in

Refugiații ucraineni se vor putea alătura IMEDIAT familiei în Marea Britanie

Refugiații ucraineni se vor putea alătura IMEDIAT familiei în Marea Britanie

Refugiații ucraineni se vor putea alătura IMEDIAT familiei în Marea Britanie, a decis Guvernul de la Londra.

Membrii apropiați ai familiei se vor putea alătura ucrainenilor stabiliți în Marea Britanie, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Guvernul de la Londra a remarcat că mișcarea – care vine după ce s-a confruntat cu critici intense din cauză că nu a relaxat cerințele de viză pentru cetățenii ucraineni la începutul acestei săptămâni – va „ajuta multe mii de oameni”.

Cu toate acestea, este probabil ca Boris Johnson să se confrunte cu critici, deoarece Uniunea Europeană sprijină planurile de a primi toți refugiații ucraineni timp de până la trei ani – fără a le cere să solicite azil, arată Sky News.

Vorbind despre această măsură, Johnson a spus: „În ultimele zile, lumea a asistat la manifestări uimitoare de curaj și eroism din partea poporului ucrainean, ca răspuns la cei care încearcă să le distrugă libertatea prin forță.”

Scandal în Canalul Mânecii. Marina militară franceză escortează bărcile cu refugiați în apele teritoriale britanice

„Marea Britanie nu îi va întoarce spatele în momentul în care Ucrainei are nevoie. Oferim tot sprijinul economic și militar posibil pentru a-i ajuta pe acei ucraineni care riscă totul pentru a-și proteja țara”, a spus premierul.

Laburiștii au salutat această decizie, dar au adăugat că „ar fi trebuit să se întâmple cu câteva zile în urmă” și speră să vadă detaliile politicii „cât mai curând posibil”.

„Acum, guvernul ar trebui să colaboreze cu țările europene cu privire la un aranjament mai larg, astfel încât Marea Britanie să poată, de asemenea, să-și aducă contribuția alături de alții pentru a ajuta Ucraina”,  declarat ministrul de Interne din umbră, laburista Yvette Cooper.

Numărul 10 a anunțat, de asemenea, că un alt ajutor umanitar de 40 de milioane de lire sterline va fi trimis în Ucraina pentru a furniza provizii medicale și alte ajutoare.

O convorbire telefonică între domnul Johnson și Volodymyr Zelenskyy a avut loc duminică, în care președintele ucrainean a spus că nevoia de asistență umanitară este critică.

Aproximativ 368.000 de ucraineni au fugit din țară de când Rusia a lansat joi atacuri asupra Ucrainei.

ONU a estimat că conflictul ar putea produce până la patru milioane de refugiați, în funcție de cât timp va continua.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Roman Abramovici a cumpărat altă echipă de fotbal, în Turcia

Negocieri ruso-ucrainene la Gomel, Belarus. Oligarhul Roman Abramovici ar fi prezent

Marea Britanie distruge economia Rusiei. Se interzic exporturile, navele rusești - blocate să intre în porturile britanice

Marea Britanie distruge economia Rusiei. Se interzic exporturile, navele rusești – blocate să intre în porturile britanice