in

Boris Johnson, acuzat că a intervenit pentru ca un oligarh rus să primească titlul de Lord

Boris Johnson, acuzat că a intervenit pentru ca un oligarh rus să primească titlul de Lord

Premierul britanic, Boris Johnson, este acuzat că a intervenit pentru ca un oligarh rus, magnat al presei, să primească titlu de Lord, cu toate că fusese informat de serviciile secrete britanice cu privire la „un risc pentru securitatea națională”.

Potrivit Metro, MI5 și MI6 nu s-au mai opus ca Evgeny Lebedev, fiul unui fost agent KGB, să obțină titlul de Lord, după ce premierul s-a implicat.

O sursă a declarat pentru Sunday Times că „a existat o anumită îngrijorare de securitate cu privire la întreaga situație” în martie 2020.

Dar, până în iunie 2020, serviciile de informații ar fi spus că „informațiile suplimentare pe care le-au primit, au arătată că rusul nu este o amenințare atât de mare pe cât crezuseră inițial”.

Lord Lebedev, care deține Evening Standard și The Independent, a spus că „toate” acuzațiile sunt incorecte și că întrebările „nu merită un răspuns”.

Dar liderul laburist Keir Starmer spune că este „foarte îngrijorat” în urma raportului.

Magnat RUS „găsit spânzurat” în garajul casei sale de lux din Surrey, Anglia. Auzise că Boris confiscă averile oligarhilor

„Cred, în aceste circumstanțe, cp cel mai potrivit pentru Comisia de Informații și Securitate este o comisie interpartinică în Parlament, care poate avea acces la materiale confidențiale – cred că acest caz ar trebui înaintat comisiei respective”, a declarat laburistul.

„Acestei acuzații – care este foarte gravă pentru că, desigur, este o chestiune de securitate națională – sper că guvernul îi va răspunde astăzi”, a mai declarat Starmer.

Vicepreședintele Partidului Laburist, Angela Rayner, susține că „nerespectarea faptelor de către domnul Johnson este o amenințare pentru noi toți”.

„Este clar că Boris Johnson nu a fost niciodată serios cu privire la măsurile dure necesare pentru a eradica influența lui Putin în Marea Britanie, iar prieteniile sale ridică semne de întrebare cu privire la eșecul lui de a acționa. Legăturile periculoase ale acestui guvern cu oligarhii lui Putin ne pun pe toți în pericol”, a spus Rayner.

Ministrul Justiției Dominic Raab a susținut că Lordul Lebedev a trecut printr-un proces „foarte strict” atunci când i s-a acordat titlul – dar a recunoscut că nu cunoaște faptele exacte.

O purtătoare de cuvânt a guvernului a spus: „Tuturor indivizilor nominalizați pentru un titlu le sunt cunoscute contribuțiile lor la societate și toate sunt verificate de Comisia de numiri ale Camerei Lorzilor”.

Lordul Lebedev a făcut apel la președintele rus Vladimir Putin să cheme trupele din Ucraina acasă și să pună capăt „conflictului teribil”.

„În calitate de cetățean rus, vă implor să opriți rușii să-și ucidă frații și surorile ucrainene. În calitate de cetățean britanic, vă cer să salvați Europa de la război. În calitate de patriot rus, vă rog să împiedicați ca alți tineri soldați ruși să moară inutil. În calitate de cetățean al lumii, vă cer să salvați lumea de la anihilare”, i s-a adresat Lebedev lui Putin.


///Boris Johnson, acuzat că a intervenit pentru ca un oligarh rus să primească titlul de Lord///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Refugiați ucraineni respinși de britanici la granița cu Franța. Marea Britanie, acuzată de „lipsă de umanitate”

Refugiați ucraineni respinși de britanici la granița cu Franța. Marea Britanie, acuzată de „lipsă de umanitate”

Kremlinul, amenințare fără precedent pentru Marea Britanie: „Rusia va lua măsuri, vor fi represalii”

Kremlinul, amenințare fără precedent pentru Marea Britanie: „Rusia va lua măsuri, vor fi represalii”