in

Sadiq Khan, reales primar al Londrei. Victorie importantă pentru laburiști în capitala britanică

Sadiq Khan a fost ales primar al Londrei pentru un al doilea mandat, în urma unei victorii care a fost mai puțin clare decât s-a prevăzut, după o creștere a sprijinului pentru adversarul său conservator.

Sondajele din martie îi acordaseră lui Khan un avans de 25 de procente deasupra rivalului său conservator, Shaun Bailey, scrie The Guardian.

Cu toate acestea, în condițiile în care sondajele s-au înăsprit în ultimele săptămâni, cei din interior au sugerat că problema criminalității din Londra a afectat mandatul lui Khan.

Alegeri întârziate cu un an în Mare Britanie. Se destramă Regatul Unit?

După prima zi de numărare a voturilor vineri, Khan avea un avans de doar 24.267 de voturi față de Bailey. Cu toate acestea, sâmbătă a devenit clar că actualul primar conducea în majoritatea zonelor importante.

În cele din urmă, Sadiq Khan a câștigat un total de 1.206.034 de voturi (55,2%), în timp ce Bailey a primit 977.601 (44,8%).

Rezultatul reprezintă o licărire de speranță pentru Partidul Laburist, după ce a suferit o serie de înfrângeri la alegerile locale din Anglia, pierzând controlul asupra unor consilii importate și având o înfrângere umilitoare în alegerile secundare din Hartlepool.

Khan a fost ales pentru prima oară primar al capitalei în 2016, după ce primăria Londrei a fost condusă timp de 8 ani de conservatori.

În discursul său de sâmbătă seara, Khan s-a angajat să construiască un „viitor mai bun și mai luminos” pentru capitală în urma pandemiei. „Vreau să vă mulțumesc din suflet”, a spus el.

„Sunt profund copleșit de încrederea pe care londonezii mi-au acordat-o pentru a continua să conduc cel mai măreț oraș de pe Pământ”, a spus el.

El s-a angajat să „construiască mai degrabă poduri decât ziduri între primărie și guvern și să creeze un oraș mai verde, mai echitabil și mai sigur pentru toți londonezii, pentru a obține oportunitățile de care au nevoie pentru a-și îndeplini potențialul”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prima româncă aleasă consilier în Marea Britanie. A candidat pentru Partidul Laburist

Pui de balenă eșuat în Tamisa. S-a intervenit de urgență