in

Scoțienii scumpesc enorm alcoolul, iată care va fi prețul minim obligatoriu pentru o sticlă de whisky sau una de vin

Scoțienii scumpesc enorm alcoolul. Prețul minim al unei sticle de whisky a fost stabilit la 18,20 lire sterline, în timp ce miniștrii se gândesc la o taxă pe sănătate pentru a obține venituri mai mari din magazine. Consumatorii scoțieni nu vor mai putea cumpăra o sticlă de vin roșu cu mai puțin de 6,09 lire sterline sau o sticlă de whisky cu mai puțin de 18,20 lire sterline începând din octombrie, după ce prețul minim pentru alcool a fost majorat cu 30%.
>>> Citiți și: Acum puteți cumpăra o casă în Londra cu această „schemă de depozit de 1%”. Eleonora și Stan au reușit

Scoțienii scumpesc enorm alcoolul

Shona Robison, viceprim-ministru adjunct, a confirmat un articol publicat de Guardian la începutul acestei săptămâni, conform căruia prețul minim unitar (MUP) va crește de la 50p pe unitate la 65p pentru a ține pasul cu inflația și a se asigura că prețurile sunt menținute la un nivel relativ ridicat.

Noile prețuri vor intra în vigoare la 30 septembrie. Aceasta înseamnă că o sticlă de bază de whisky va crește de la 14 la 18,20 lire sterline, o cutie de bere va costa cel puțin 1,30 lire sterline, iar o sticlă standard de vodcă 17,06 lire sterline.
>>> Citiți și: Noutăți importante în Marea Britanie: zece schimbări care vor intra în vigoare în februarie 2024

“Daunele provocate de alcool rămân o problemă semnificativă în Scoția”, a declarat Robison. “Continuă să contribuie la înrăutățirea rezultatelor în materie de sănătate”. Ea a spus că acest lucru este valabil în special pentru bărbații din zonele defavorizate. Ratele de deces legate de alcool au crescut în ultimii ani, parțial din cauza creșterii consumului în timpul crizei Covid.

Robison le-a spus deputaților că, deși guvernul cheltuiește deja 112 milioane de lire sterline pe an pentru unitățile de tratare a alcoolului și a drogurilor, miniștrii au luat în considerare introducerea unei noi taxe de sănătate publică pentru magazine, astfel încât profiturile în exces pe care le obțin din MUP să poată fi recuperate.

Institutul Fraser of Allander, de la Universitatea Strathclyde, estimează că retailerii au câștigat în total aproximativ 30 de milioane de lire sterline pe an din MUP, deoarece rețin diferența dintre prețul mai mare plătit pentru băuturi și prețul cu ridicata al produsului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Acum puteți cumpăra o casă în Londra cu această „schemă de depozit de 1%”. Eleonora și Stan au reușit

Cătălin Bostan căutat de poliția din Londra

Român căutat de poliția din Londra după înjunghierea unei femei în Newham. „Nu vă apropiați de el, chemați poliția”