in

Noutăți importante în Marea Britanie: zece schimbări care vor intra în vigoare în februarie 2024

creditul universal va crește

Noutăți importante în Marea Britanie – Locuitorii Marii Britanii sunt în pragul unor schimbări semnificative în legislație și finanțe, care vor intra în vigoare în luna februarie a acestui an. De la modificări ale inflației, la noi reguli privind importul de mărfuri, la introducerea de interdicții pentru proprietarii de câini. În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra acestor schimbări cheie și asupra celor importante care urmează să intre în vigoare. Înțelegerea acestora este importantă nu numai pentru persoane fizice, ci și pentru antreprenori care trebuie să își adapteze activitățile la noile reglementări.

Acum puteți cumpăra o casă în Londra cu această „schemă de depozit de 1%”. Eleonora și Stan au reușit

Supliment de sprijin pentru costul vieții de 299 GBP

A treia și ultima plată de sprijin pentru costul vieții, de 299 GBP, va fi efectuată către majoritatea persoanelor eligibile între 6 și 22 februarie, potrivit Daily Record. Plata va merge către persoanele care au fost eligibile pentru a primi anumite beneficii în perioada 13 noiembrie – 12 decembrie. Guvernul Regatului Unit a confirmat că nu mai există planuri pentru plățile costului vieții după februarie,

Este interzisă deținerea de câini Americani Bully XL

American Bully XL, cel mai mare tip de câine bully american, a fost adăugat pe lista raselor interzise din Anglia și Țara Galilor. Această decizie, care va intra în vigoare la 1 februarie 2024, este un răspuns la o serie de atacuri la care au participat acești câini.

Drept urmare, acum va fi ilegal să deții un American Bully XL fără un certificat special de scutire. Interdicția de a deține American Bully XL este introdusă în temeiul Dangerous Dogs Act 1991. Începând cu 31 decembrie 2023, este ilegal să vinzi, să dai, să abandonezi sau să crești acești câini. Acestea trebuie ținute în lesă și cu botniță în locuri publice. De la 1 februarie, deținerea unui American Bully XL fără un certificat de scutire constituie infracțiune.

Noutăți importante în Marea Britanie – Modificări în importurile de alimente

Importurile de alimente și flori proaspete din Uniunea Europeană în Marea Britanie vor face obiectul unor noi controale vamale după Brexit, ceea ce va crește costul comerțului cu continentul cu peste 300 de milioane de lire sterline pe an. Aceasta, la rândul său, crește prețurile alimentelor pentru consumatorii britanici.

Noile reguli acoperă importul de carne și pește refrigerat și congelat, brânzeturi și produse lactate, precum și cinci soiuri populare de flori tăiate, care necesită acum un certificat de sănătate la export, semnat de un veterinar european sau inspector de plante, înainte de a putea fi introdus în Marea Britanie.

Vezi și: Marea Britanie face schimbări importante la granițele sale

Din 30 aprilie, aceleași categorii de mărfuri vor fi supuse unor inspecții fizice la frontieră, ceea ce poate duce la întârzieri și penurie în lanțurile rapide de aprovizionare. Noile reguli au fost introduse la patru ani după ce au fost impuse controale similare exportatorilor britanici în Europa și au fost deja amânate de cinci ori din cauza temerilor de perturbare și creșterea costurilor pentru consumatori.

Guvernul Regatului Unit spune că controalele sunt esențiale pentru a proteja biosecuritatea Regatului Unit și pentru a preveni transmiterea dăunătorilor și a bolilor, precum și pentru a uniformiza condițiile de concurență pentru exportatorii din Regatul Unit.

Cu toate acestea, propriile estimări ale Guvernului sunt că costul comerțului cu Europa va crește cu 330 de milioane de lire sterline pe an, ceea ce va crește inflația alimentară, un factor cheie în criza costului vieții, cu 0,2% în următorii trei ani.

Noi reguli privind tahografele în vehiculele HGV

Din 21 februarie 2024, toate vehiculele grele de marfă de peste 3,5 tone nou înmatriculate și vehiculele de pasageri cu 10 sau mai multe locuri trebuie să fie echipate cu un tahograf inteligent „complet” 2 sau un tahograf inteligent „de tranziție” 2.

Noile tahografe permit descărcarea mai ușoară a datelor și pot fi conectate la alte aplicații, cum ar fi parcarea inteligentă sau plățile de taxe pe distanță.

Anunțul ratelor dobânzii de la Banca Angliei

Noutăți importante în Marea Britanie – Banca Angliei, care este banca centrală a Regatului Unit, are o influență uriașă asupra economiei țării prin stabilirea ratelor dobânzilor. În februarie 2024, se așteaptă ca Banca Angliei să mențină ratele dobânzilor la 5,25%.

Această decizie are un impact direct asupra creditelor ipotecare, împrumuturilor și economiilor, afectând costul împrumutului și valoarea economiilor. Experții și comercianții din City (centrul financiar al Londrei) prevăd că Comitetul de politică monetară al Băncii Angliei își poate semnala disponibilitatea de a lua în considerare reducerea ratelor dobânzilor în viitor, care ar putea fi un răspuns la condițiile economice actuale.

Vezi și: Dezastru pentru milioane de britanici cu credite ipotecare, costurile anuale cresc cu 1.800 de lire sterline pe an

Noutăți importante în Marea Britanie – Termenul limită pentru solicitarea indemnizațiilor retroactive pentru deces

Modificarea regulilor privind beneficiile pentru deces de către Departamentul pentru Muncă și Pensii (DWP) este importantă pentru cuplurile necăsătorite care au copii în întreținere. Anterior, astfel de cupluri nu erau eligibile pentru a primi aceste beneficii. Posibilitatea de a aplica retroactiv pentru beneficii oferă acestor familii șansa de a primi sprijin financiar în momente dificile.

Cu toate acestea, există un termen limită pentru depunerea unei astfel de cereri – 8 februarie 2024. După această dată, este posibil ca aceștia să nu poată primi întreaga sumă.

Indicatori IPC – 14 februarie

Indicele prețurilor de consum (IPC) este un indicator cheie care măsoară inflația și modificările prețurilor bunurilor și serviciilor de consum. Oficiul Naţional de Statistică (ONS) urmează să publice următorul IPC pe 14 februarie 2024.

Aceste date sunt importante atât pentru politica economică, cât și pentru consumatorii individuali, deoarece influențează deciziile privind ratele dobânzilor, salariile și prețurile. IPC poate influența, de asemenea, deciziile de investiții și de cumpărare, precum și evaluarea generală a stării economiei.

Noutăți importante în Marea Britanie – Plafonul prețului energiei

Plafonul prețului energiei stabilit de Ofgem, autoritatea de reglementare a pieței energetice din Regatul Unit, este de o importanță esențială pentru gospodării. Între 1 ianuarie și 31 martie 2024, plafonul este de 1.928 GBP pe an pentru o gospodărie tipică de gaz și electricitate care își plătește facturile prin debit direct.

Aceasta este o creștere față de plafonul anterior de 1.834 GBP pe an. Următorul plafon de preț, care se va aplica de la 1 aprilie, va fi anunțat în februarie.

Vezi și:

Plafonul prețului energiei nu este o limită generală a cheltuielilor cu energia, ci stabilește tarife unitare pentru gaz și electricitate și tarife fixe. Aceste schimbări au un impact direct asupra costurilor casnice și pot influența deciziile privind consumul de energie.

Modificări ale programului Tesco Clubcard

Noutăți importante în Marea Britanie – Supermarketul Tesco își va încheia campania de șapte săptămâni, permițând șoferilor să adune puncte duble Clubcard la cumpărături, inclusiv la benzinării. Campania durează până pe 25 februarie, iar șoferii pot strânge puncte pentru fiecare doi litri de combustibil achiziționat.

Noutăți importante în Marea Britanie – Taxele Amazon Prime cresc


Amazon Prime Video va începe să afișeze reclame începând cu 5 februarie 2024, cu excepția cazului în care plătiți 2,99 GBP în plus pe lună, a anunțat gigantul online. Această schimbare va fi implementată mai întâi în Statele Unite, Regatul Unit, Germania și Canada, apoi în Franța, Italia, Spania, Mexic și Australia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 32 In medie: 4.1]

Tânără româncă de 17 ani, dispărută fără urmă în Anglia. Este căutat acest bărbat care a fost văzut cu ea la gara Preston

roman condamnat

Român condamnat la trei ani de închisoare: a încercat să treacă în Anglia doi adolescenți ascunși în genți de sport