in

Marea Britanie: Serviciul de informații rus (FSB) are misiunea de a organiza revolte în marile orașe ale Ucrainei

Marea Britanie: Serviciul de informații rus (FSB) are misiunea de a organiza revolte în marile orașe ale Ucrainei

Autoritățile britanice cred că serviciul intern de informații rus FSB va încerca să organizeze revolte în marile orașe ale Ucrainei, imediat după o eventuală invazie lansată de Kremlin.

Sabotorii fostului KGB ar putea să instaleze în funcții lideri apropiați Kremlinului în marile orașe din Ucraina, relatează presa din Regatul Unit.

Evaluarea citată de The Guardian arată că Rusia ar urma să atace în prima instanță țintele militare, după care va încercui Kievul și, posibil, alte orașe mari, unde sabotorii FSB ar urma să încerce să instaleze lideri pro-ruși.

The Guardian arată că nu a fost prezentată nicio dovadă a acestui posibil plan în doi pași, totuși, este considerat de Marea Britanie drept principalul scenariu al invaziei, menit să ducă la „schimbarea regimului” în Ucraina, prin care Rusia ar încerca să evite vărsarea de sânge și un conflict armat urban cu un grad ridicat de risc, după un atac la adresa vecinei ei.

S-a înșelat Boris Johnson cu privire la invazia Ucrainei? Rusia anunță că își retrage o parte din trupe

Potrivit sursei citate, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii cred că Federația Rusă a stins o forță capabilă să invadeze Ucraina după ce a comasat peste 135.000 de militari de-a lungul granițelor. Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a spus în weekend că un atac era acum „foarte probabil” și s-a întors mai repede dintr-o vacanță cu familia.

Rusia neagă că ar plănui să își atace vecinul d ela sud și a caracterizat avertismentele din Vest drept o „isterie”. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a încercat să minimizeze probabilitatea unei invazii, spunând, sâmbătă: „Acum, cel mai mare dușman al oamenilor este panica”.

De asemenea, există scepticism în Ucraina că ar fi posibil să fie instalată orice conducere pro-rusă în Kiev sau alte orașe mari, chiar în contextul unei incursiuni militare, dată fiind larga ostilitate manifestată în țară față de Rusia.

Un plan similar, cu mai mulți pași, a fost prezentat și de tabloidul german Bild la începutul lunii, bazat, după cum relata publicația, pe informații de la o sursă din serviciul secret extern. Potrivit informațiilor citate, Rusia ar urma apoi să încerce să instaleze un parlament pro-rus și ar aduna activiști ucraineni și lideri ai opoziției.


….Marea Britanie: Serviciul de informații rus (FSB) are misiunea de a organiza revolte în marile orașe ale Ucrainei …

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

BREAKING NEWS! Gara Waterloo și mai multe poduri din centrul Londrei, EVACUATE de poliție

BREAKING NEWS! Gara Waterloo și mai multe poduri din centrul Londrei, EVACUATE de poliție

Două furtuni VIOLENTE vor lovi Marea Britanie în următoarele zile. Vânt de peste 140km/h și viscol

Două furtuni VIOLENTE vor lovi Marea Britanie în următoarele zile. Vânt de peste 140km/h și viscol