in

Variola maimuței lovește Europa. Boala s-a răspândit din Marea Britanie în Spania și Portugalia

Variola maimuței lovește Europa. Boala s-a răspândit din Marea Britanie în Spania și Portugalia

Variola maimuței a fost depistată în Portugalia și Spania, în ceea ce ar putea fi primul focar global al acestei boli rare.

Spania monitorizează opt bărbați despre care crede că sunt infectați, fiind efectuate teste pentru a confirma că au virusul.

Toți bărbații sunt gay sau bisexuali, potrivit presei locale, iar cei mai mulți au fost depistați la clinicile ITS din Madrid.

Cinci bărbați din Portugalia au fost, de asemenea, testați pozitiv și încă cel puțin 15 cazuri sunt investigate, au declarat astăzi oficialii sanitari de acolo, potrivit Daily Mail.

Aceste cazuri sunt toate ale unor bărbați, în mare parte „tineri” – dar nu este încă clar cum au luat virusul.

Până acum, cazurile de variola maimuțelor erau limitate la călătorii și la rudele lor care se întorceau din Africa de Vest și Centrală, unde virusul este endemic.

Dar experții se tem acum că se răspândește mai larg, pentru prima dată, după ce șapte britanici au fost diagnosticați în ultimele două săptămâni.

Șase dintre ei par să fi fost infectați în Marea Britanie, dar majoritatea nu sunt conectați, ceea ce sugerează că mai multe cazuri rămân nedetectate.

Patru dintre pacienții britanici sunt bărbați homosexuali sau bisexuali, iar oficialii spun că modelul de transmitere este „foarte sugestiv pentru răspândirea în rețelele sexuale”.

Dr. Simon Clarke, microbiolog la Universitatea din Reading, a declarat pentru MailOnline că bănuiește că în Marea Britanie sunt deja zeci de cazuri.

Cercetător britanic: Varianta Omicron „nu cauzează aceeași boală” precum celelalte tulpini

Dar el a insistat că boala nu se va răspândi ca Covid, adăugând: „Aș fi surprins dacă am ajunge vreodată la mai mult de 100 de cazuri [în Marea Britanie]”.

Variola maimuței se transmite prin contact sexual

Cazurile suspecte din Portugalia au fost toate detectate în regiunea Lisabona și Valea Tagus.

Se spune că bărbații sunt „stabili” și toți suferă de „ulcerații”, unul dintre semnele revelatoare ale virusului.

Ministerul Sănătății din Portugalia a emis un avertisment prin care îndeamnă persoanele cu leziuni și erupții cutanate să consulte un medic.

Când apar aceste simptome, „contactul fizic direct” ar trebui evitat, au adăugat oficialii.

Până acum, variola maimuței a fost detectată doar în patru țări din afara Africii – Marea Britanie, SUA, Israel și Singapore.

Toate cazurile aveau legături cu Nigeria și Ghana.

Infecțiile sunt mai frecvente în Africa centrală și de vest, unde pot rezulta din contactul direct cu animalele infectate.

Experții în sănătate care investighează noul focar de variolă a maimuțelor din Marea Britanie cred că virusul se poate transmite sexual între oameni pentru prima dată.

Se credea că variola maimuțelor poate fi transmisă doar prin contact strâns cu fluide corporale, picături respiratorii și leziuni.

Dar un expert de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a spus că cele mai recente cazuri din Regatul Unit „par să fi dobândit infecția prin contact sexual”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Guvernul britanic promite ajutoare de încălzire pentru la iarnă. Cine va beneficia de ele și cum

Guvernul britanic promite ajutoare de încălzire pentru la iarnă. Cine va beneficia de ele și cum

Rușii spun că pot trimite Marea Britanie „în Epoca de Piatră” în 10 minute

Rușii spun că pot trimite Marea Britanie „în Epoca de Piatră” în 10 minute