in

Test pentru imigranții care solicită ajutoare. Vrei locuință socială, înveți engleza!

Imigranții europeni care solicită locuințe sociale în Marea Britanie vor fi supuși, de vineri, 13 decembrie, unui test cu 100 de întrebări, ce includ, între altele, motivele pentru care nu au reușit să își găsească un loc de muncă în țara de origine sau teste de limbă engleză. Cele 100 de întrebări ale testului au fost prevăzute înaintea ridicării restricțiilor pe piața muncii pentru români și bulgari de la 1 ianuarie, potrivit The Guardian.

Uniunea Europeanăinsistăasupra libertății de circulație a lucrătorilor în cadrul UE, dar Guvernul crede căare dreptul legal de a chestiona mai intens imigranții înainte ca aceștia să fie îndreptățiți să solicite beneficii sociale.Ministerul britanic al Muncii a afirmat că, “pentru a trece testul în vederea obținerii unei locuințe mai bune, imigranții vor trebui să răspundă unor întrebări cu un caracter individual mai pronunțat, să ofere răspunsuri mai detaliate și să prezinte mai multe dovezi înainte de a primi permisiunea de a solicita ajutoare”.

Este foarte important să avem reguli stricte pentru a proteja integritatea sistemului nostru de beneficii. Britanicii au dreptate să fie îngrijorați că imigranții ar trebui să contribuie la (economia) acestei țări și nu să fie atrași aici de sistemul nostru de beneficii sociale”, a declarat ministrul britanic al Muncii, Iain Duncan Smith.

Cu privire la aceste noi directive, un diplomat UE a declarat pentru The Telegraph că are impresia că guvernul UK începe un război: „Sper că domnul Duncan Smith are avocați buni sau Marea Britanie va plăti amenzi usturătoare. Discriminarea oamenilor pe motive legate de limbă este împotriva legii.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Daily Mail: Cerșetorii din România s-au întors pentru „bogăția Crăciunului”

Cameron insistă pentru restricționarea țărilor sărace din UE