in

Țigările mai scumpe în Marea Britanie! Prețurile la tutun cresc după majorarea uriașă a taxelor anunțate de Jeremy Hunt

Țigările mai scumpe în Marea Britanie! Cancelarul Jeremy Hunt a anunțat majorarea taxei pe tutun, ceea ce reprezintă o lovitură pentru fumători. El a confirmat că guvernul va “majora taxele pentru tutun cu încă 10% peste nivelul de creștere a taxelor pe tutun”. Cancelarul a anunțat, de asemenea, că toate celelalte produse din tutun se vor confrunta cu o creștere de 2% peste inflație. Toate schimbările au avut loc miercuri, 22 noiembrie, de la ora 18.00.

VEZI ȘI:

Țigările mai scumpe în Marea Britanie!

Orice persoană care produce sau importă țigări, trabucuri, tutun de rulat sau tutun de mestecat va trebui să plătească taxa pe tutun. Producătorii sau importatorii ar putea alege să transfere aceste costuri suplimentare către consumatori, dar acest lucru este la discreția lor.

Guvernul a declarat că pune în aplicare această majorare de taxe deoarece este un “instrument consacrat pentru a reduce prevalența fumatului și pentru a se asigura că taxele pe tutun continuă să contribuie la veniturile guvernului”.

Majorarea taxelor urmează, de asemenea, după o creștere similară a prețurilor în luna aprilie a acestui an. S-a dezvăluit că prețul unui pachet de țigări va crește cu peste 12%. Orice creștere a taxelor este, de obicei, în conformitate cu inflația.

>>> Contoare preplătite pentru gaze și curent, instalate forțat pentru persoane vulnerabile în UK. Nu ai bani, nu consumi

La vremea respectivă, prețul unui pachet de 20 de țigări a crescut dincolo de pragul de 14 lire sterline. A fost o creștere de 1,54 lire sterline pe pachet, în timp ce tutunul rulat manual a crescut cu 16%.

“Aceasta este o veste proastă pentru comercianții cu amănuntul legitimi”

Directorul grupului de campanie pentru fumători Forest’s, Simon Clark, a declarat că majorarea prețului va duce pur și simplu clienții pe piața neagră. El a declarat la momentul respectiv: “Pedepsirea fumătorilor pentru obiceiul lor în timpul unei crize a costului vieții este lipsită de inimă și crudă. Este o discriminare împotriva fumătorilor mai săraci și va conduce mulți alți consumatori pe piața neagră.

“Aceasta este o veste proastă pentru comercianții cu amănuntul legitimi, care respectă legea, și o veste proastă pentru Trezorerie, care ar putea pierde miliarde de lire sterline din venituri dacă tot mai mulți fumători își cumpără tutunul de la comercianții ilicit

Majorarea taxei pe tutun urmează, de asemenea, unui plan radical de eliminare treptată a fumatului în Marea Britanie. Primul ministru Rishi Sunak a dezvăluit planurile de a vedea vârsta legală pentru a cumpăra produse din tutun crescând de la an la an.

Planul însemna că orice persoană în vârstă de 14 ani sau mai tânără nu va putea niciodată să cumpere legal țigări. Însă, cei de 15 ani vor putea cumpăra tutun pentru tot restul vieții lor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

„Caravana speranței”: 100 de familii defavorizate din județul Constanța primesc pachete și produse de strictă necesitate de 1 Decembrie

Marea Britanie îngheață taxa pe alcool

Marea Britanie îngheață taxa pe alcool. În medie, o halbă de bere costă 4,63 lire sterline