in

Avertisment pentru clienții Ryanair, Wizzair și EasyJet. Prețurile biletelor vor crește cu 80 de lire sterline

Clienții Ryanair, Wizz Air și EasyJet se pot aștepta ca prețurile biletelor de bază să crească cu 80 de lire sterline. Acesta este rezultatul noilor reglementări anunțate în „Discursul Regelui”, pe care regele Charles l-a rostit pentru prima dată în calitate de monarh, marțea trecută. Aceste modificări urmăresc eliminarea taxelor ascunse care au făcut parte anterior din strategia de preț a multor companii aeriene, relatează Birmingham Live. Ryanair, Wizz Air, EasyJet cresc prețurile la bilete.

► De ce venit ai nevoie pentru a trăi decent în UK? Cel puțin 29.500 lire sterline – mult mai mult decât câștigă multe gospodării

În timpul Discursului, Regele Charles a afirmat că companiile aeriene low-cost trebuie să fie mai transparente atunci când vine vorba de prețuri. Transportatorii vor trebui să fie mai transparenți în listele lor de prețuri, ceea ce reprezintă un răspuns la practica „prețului partiționate” (drip pricing), adică dezvăluirea treptată a costurilor suplimentare după atragerea clienților cu un preț atractiv de bilete scăzut. Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a anunțat măsuri împotriva acestei practici.

Ryanair, Wizz Air, EasyJet cresc prețurile la bilete – Companiile vor fi obligate să informeze clar pasagerii

Noul proiect de lege privind piețele digitale, concurența și consumatorii va obliga companiile să informeze clar pasagerii cu privire la posibilele taxe suplimentare. Deoarece guvernul dorește să interzică prețurile partiționate, acest lucru ar putea însemna că un bilet „ieftin” devine mai scump pentru turiştii și călătorii din Marea Britanie.

O evaluare a guvernului a constatat că noile reguli ar putea face zborurile ieftine cu 80 de lire sterline mai scumpe la prima vedere. Experții estimează că acest lucru ar putea însemna un plus de 80 de lire sterline în plus față de prețul unui bilet „ieftin”, aducând costul total la aproape 100 de lire sterline.

► Contoare preplătite pentru gaze și curent, instalate forțat pentru persoane vulnerabile în UK. Nu ai bani, nu consumi

biletele de avion

Companiile aeriene se apără

Ryanair, Wizz Air, EasyJet cresc prețurile la bilete – Un reprezentant al unei companii aeriene a declarat pentru The Times: „Ceea ce fac companiile aeriene nu sunt exemple de prețuri partiționate în modul în care guvernul le imaginează. Credem că prețul partiționat are loc, de exemplu, atunci când un client cumpără un bilet de cinema și apoi află că există o taxă suplimentară de rezervare sau serviciu de 10% – acesta nu este cazul nostru.”

„Călătorii pot rezerva unul dintre zborurile noastre și pot avea o călătorie sigură, ajungând la prețul exact pe care îl oferim – dar vor putea lua doar un bagaj mic de mână și vor avea o alegere aleatorie a locurilor”, a adăugat el.

Asociația din industrie „Airlines UK” apără metodele actuale de stabilire a prețurilor, argumentând că acestea oferă clienților opțiuni mai largi. Într-o declarație transmisă The Times, reprezentanții industriei aviatice au subliniat că ofertele de zboruri accesibile au permis un acces mai mare la călătoriile aeriene pentru persoanele din diferite grupuri socio-economice.

Airlines UK consideră că orice încercare legală de a modifica practicile de tarifare existente nu este în interesul consumatorilor.

► Prețul energiei electrice în Marea Britanie „trebuie să crească cu 70%”. Care este motivul

„O modalitate ascunsă de a stoarce bani suplimentari de la consumatori

Ryanair, Wizz Air, EasyJet cresc prețurile la bilete – Grupul de consumatori Which? a descris „drip prices” ca fiind „o modalitate ascunsă de a stoarce bani suplimentari de la consumatori”, ceea ce este „în special îngrijorător în timpul unei crize a costului vieții, când este important pentru consumatorii să se poată încadra în buget”.

Rocio Concha, director de politici și advocacy la Which?, a declarat: „Legislația noastră privind concurența și consumul are nevoie disperată de modernizare, așa că este bine să vedem că guvernul avansează cu Legea privind piețele digitale, concurența și consumatorii, care ar trebui să reducă efectele dăunătoare. practici precum recenziile false și prețurile partiționate, dând în același timp putere noii Unități de Piețe Digitale (DMU) pentru a reduce comportamentul anticoncurențial al marilor companii de tehnologie.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Contoare preplătite pentru gaze și curent, instalate forțat pentru persoane vulnerabile în UK. Nu ai bani, nu consumi

pachet familie

Pachet de măsuri legislative care să stimuleze reîntregirea familiilor de români în ţara natală