in

Tinerii continuă să plece cu miile din România. Din ce județe pleacă cei mai mulți români în străinătate

Peste 10.000 de tineri cu vârste intre 15 si 34 de ani au plecat definitiv din Romania in cursul anului 2018, cei mai mulți din București, dar si din județele Iași, Timiș, Bacău si Galați, reiese din rezultatele unei analize realizata de INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, citata de ziua.ro.

Cercetarea publicata luni arata ca in grupul tinerilor care au părăsit Romania nu au fost luate in calcul deplasările sezoniere pentru studii, munca etc., ci doar emigranții definitivi cu vârsta intre 15 si 34 de ani.

In topul județelor din care provin cei care au ales calea străinătății se afla București, urmat de județele Iași, Timiș, Bacău, Galați, Mehedinți, Gorj, Sălaj, Covasna si Harghita.

Un raport al Băncii Mondiale, intitulat “Markets and People: Romania Country Economic Memorandul”, citat de INACO, arata ca un copil nascut in Romania isi atinge doar 60% din potențialul sau de productivitate odată ajuns adult acasă.

In acest context, documentul menționează ca perspectiva celor din București-Ilfov este mai buna, cu un potențial al capitalului uman de 68%, urmați de cei din județul Cluj – cu 65%.

La polul opus, județele care oferă cele mai mici oportunități de educație, sănătate si speranță de viață pentru tineri sunt: Satu Mare (53%), Călărași (52%), Ialomița (52%) si Giurgiu (51%).

Concluziile Raportului Global al Competitivității scoate in evidenta si faptul ca, la nivel general, Romania se afla pe locul 132 in lume din 137 de tari analizate din perspectiva capacitații de a-si retine resursa umana talentata in tara.

Traian Băsescu, alarmat de exodul românilor: «Au plecat 220.000 de ingineri și ne mai întrebăm de ce alunecă drumurile»

Un român pleacă din țară la fiecare trei minute. Exodul este de neoprit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul de Externe francez despre negocierile post-Brexit cu Marea Britanie: „Ne vom căsăpi”

Wiltshire. Doi români, specialiști în furturi de băuturi scumpe din supermarketuri