in

Trei orașe importante din Anglia ar putea intra în „lockdown”. Peste 500 de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori

Mai multe zone din Marea Britanie – inclusiv orașe importante precum Sheffield, Leeds și Oxford – ar putea intrat sub restricții locale după ce au depășit rata limită de infecție.

Cele trei orașe se numără printre zonele unde cifrele infectărilor cu coronavirus au crescut în urma „problemei computerului”, când 16.000 de cazuri au fost ratate de sistemul de raportare al Public Health England.

Locuitorilor din Nottingham, unde există două universități, li s-a spus să se pregătească pentru măsuri de „lockdown”, potrivit Telegraph.

Orașul nu se afla anterior pe „lista de supraveghere” a guvernului pentru COVID, scrie Daily Mail.

Datele actuale arată însă că orașul este una dintre cele mai rău afectate zone din țară săptămâna trecută, în comparație cu cifrele de dinainte de ajustare.

Boris Johnson: „Regula celor șase nu funcționează”. Anglia se pregătește pentru un nou „lockdown” la nivel național?

Se pare că noile arată că infectările cu COVID-19 sunt în creștere în unele dintre cele mai mari orașe din nord.

Manchester, Liverpool, Sheffield, Newcastle și Nottingham au înregistrat salturi uriașe, în unele cazuri, la o rată de 500 de cazuri la 100.000 de persoane.

Acest lucru a declanșat o nouă rundă de speculații frenetice cu privire la restricții locale mai dure, cu amenințarea unor restricții suplimentare la sfârșitul acestei săptămâni.

Rata săptămânală din Manchester, spre exemplu, s-a dublat la 2.927 de cazuri, în săptămâna care a luat sfârșit la 2 octombrie – ceea ce înseamnă aproape 530 de cazuri la 100.000 de persoane.

Și în Liverpool cazurile au sărit de la 306 la 487 la suta de mii de locuitori, într-o săptămână.

În Sheffield numărul cazurilor aproape s-au triplat, de la puțin peste 100 la 100.000 de oameni, la 286. În Newcastle, rata a crescut de la 268 la 435 la 100.000 de locuitori.

S-a observat, de asemenea, că unele dintre cele mai mari creșteri au loc în orașele cu populație mare de studenți.

Ministrul Sănătății a declarat că focarele din campusuri nu ar duce neapărat la restricții mai dure pentru comunitatea largă, dacă ar putea fi limitate.

Ieri, 5 octombrie, s-a descoperit că 15.841 de rezultate pozitive ale testelor nu au apărut în statisticile zilnice oficiale de săptămâna trecută.

Public Health England (PHE) a recunoscut că este de vină pentru eroare, care a fost cauzată – în mod uimitor – de un document Excel unde nu ar fi încăput toate datele.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a dat vina pe un sistem computerizat PHE învechit și a spus că gafa nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasadorul României la Londra, acuzații la adresa AEP cu privire la votul prin corespondență: „O prostie cât casa”

Ambasadorul României la Londra, acuzații la adresa AEP cu privire la votul prin corespondență: „O prostie cât casa”

Zeci de mii de oameni au rămas fără apă în estul Londrei după ce o conductă a explodat