in

“Tusea de 100 de zile”, afecțiunea care se răspândește și provoacă îngrijorare în Marea Britanie

“Tusea de 100 de zile”, afecțiunea care se răspândește și provoacă îngrijorare în Marea Britanie. Numărul cazurilor de tuse convulsivă a cunoscut o creștere semnificativă în Marea Britanie, triplându-se în perioada iulie – noiembrie, conform datelor furnizate de Agenția pentru Siguranță Medicală din Marea Britanie (UKHSA). Cu 716 de cazuri înregistrate, în creștere cu 230% față de anul precedent, această tendință alarmantă a generat îngrijorări în rândul experților. Deși nivelul actual rămâne sub cel dinaintea pandemiei, situația ridică semne de avertisment în ceea ce privește sănătatea publică.
>>> Citiți și: Apa potabilă din Anglia conține substanțe cancerigene, conform regulilor OMS

“Tusea de 100 de zile”provoacă îngrijorare în Marea Britanie

Tusea convulsivă, cunoscută și sub denumirea de pertussis, provocată de bacteriile Bordetella pertussis, este o infecție contagioasă gravă ce afectează plămânii și căile respiratorii. Cu șapte până la zece zile de la infectare, primele simptome apar sub formă de febră, durere în gât, rinită și tuse, evoluând ulterior către o tuse puternică și persistentă. Această afecțiune afectează toate categoriile de vârstă, dar este deosebit de periculoasă la copii, care rămân contagioși până la trei săptămâni de la debutul simptomelor.

Specialiștii britanici avertizează că tusea convulsivă poate genera complicații grave, inclusiv hernii în cazurile extreme. Fenomenul cunoscut sub numele de “tusea de 100 de zile” poate persista săptămâni sau chiar luni, aducând disconfort și durere intercostală adulților. Copiii sub șase luni au un risc crescut de a dezvolta pneumonie, probleme respiratorii și convulsii.
>>> Citiți și: Dezvăluire: acest cartier londonez a fost numit cel mai fericit loc de trai din Marea Britanie

Vaccinul este considerat esențial

În fața acestei creșteri alarmante, experții recomandă intensificarea vaccinării, cu accent pe vaccinarea femeilor însărcinate și a copiilor. Vaccinul este considerat esențial pentru protejarea celor mici încă de la naștere. În Marea Britanie, pandemia de COVID-19 este identificată drept factor major în creșterea cazurilor de pertussis, cu reduceri ale imunității datorate măsurilor de izolare și scăderii ratei de vaccinare.

În contextul acestor evoluții, România adoptă o schemă de vaccinare pertussis pentru copii, inclusiv rapeluri la intervale specifice, reprezentând o măsură esențială pentru controlul și prevenirea acestei infecții grave.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

Schimbări pentru călătorii din Marea Britanie

UE introduce schimbări uriașe pentru călătorii din Marea Britanie

Ghid HMRC special pentru români: răspunsuri la cele mai importante 5 întrebări pentru self employed