in

UE introduce schimbări uriașe pentru călătorii din Marea Britanie

Uniunea Europeană a anunțat că mult așteptatul său sistem de frontieră (EES) va fi lansat pe 6 octombrie 2024. Acest sistem informatic automatizat își propune să înregistreze călătorii din țări non-UE care trec granițele externe ale țărilor europene în timpul sejururilor scurte. Care sunt aceste schimbări pentru călătorii din Marea Britanie?

Milioane de oameni din Anglia s-ar putea confrunta cu o creștere de 360 ​​de lire sterline a Council Tax

Schimbare cheie în procedurile de trecere a frontierei: Călătorii din Marea Britanie în Europa vor fi obligați să furnizeze amprentele digitale și datele biometrice faciale. Aceasta este o schimbare semnificativă care ar putea crește timpul de procesare în porturi, terminale feroviare și aeroporturi.

EES va înregistra numele persoanei, tipul documentului de călătorie, datele biometrice (amprente digitale și imagini faciale), data și locul de intrare și ieșire la frontieră, calculând automat durata permisă de ședere în spațiul Schengen, scrie Independent.

DWP emite un avertisment important pentru persoanele care solicită beneficii în Marea Britanie

Schimbări pentru călătorii din Marea Britanie

EES a fost amânată în mod repetat, deoarece statele membre au întâmpinat dificultăți în integrarea sistemelor lor de frontieră în baza de date centrală.

De asemenea, Franța a sugerat amânarea introducerii EES până după încheierea Jocurilor Olimpice de la Paris în 2024, pentru a evita posibilele întârzieri în perioadele de trafic crescut.

Timpul de așteptare la graniță se va mări exponențial

Noul sistem provoacă operatorii de transport să găsească spațiu suplimentar de frontieră pentru procesarea datelor biometrice pe fondul fluxurilor mari de pasageri.

Acest lucru este deosebit de dificil la cele două frontiere principale ale UE din Kent: portul Dover și terminalul Eurotunnel de la Folkestone. Eurotunnel estimează că timpul mediu de procesare pentru o mașină la granița cu Franța va crește de la mai puțin de 60 de secunde la între cinci și șapte minute.

Compania investește 78 de milioane de euro (67 de milioane de lire sterline) pentru a instala dispozitive la terminalele sale din Kent și nordul Franței, pentru a le permite șoferilor să iasă din mașini pentru a furniza date biometrice.

Deși românii, în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene, nu vor trebui să furnizeze amprentele digitale și datele biometrice faciale, probabil că vor rămâne blocați la cozi, deoarece nu va exista o linie dedicată cetățenilor UE în Dover.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 44 In medie: 4.2]

Milioane de oameni din Anglia s-ar putea confrunta cu o creștere de 360 ​​de lire sterline a Council Tax

Tusea de 100 de zile

“Tusea de 100 de zile”, afecțiunea care se răspândește și provoacă îngrijorare în Marea Britanie