in

Român prins cu zeci de kilograme de cocaină în rezervorul mașinii la intrarea în Marea Britanie

cocaină Marea Britanie

Un român din Iași a fost condamnat la zece ani de închisoare în Marea Britanie după ce a fost prins cu 32 de kilograme de cocaină în rezervorul modificat al camionetei sale.

El a fost găsit vinovat pentru trafic internațional de droguri.

Polițiștii de frontieră din Portul Dover și agenții de la combaterea crimei organizate l-au prins pe român în urmă cu șase săptămâni cu 32 de kilograme de cocaină pe care le ascunsese în rezervorul modificat al camionetei pe care o conducea.

Pe 22 octombrie, Ion Cazac a fost depistat de ofițerii britanici de la frontieră, în Portul Dover, fiind dat de gol de rezervorul de motorină neobișnuit al camionetei cu care tocmai intrase pe teritoriul Marii Britanii.

Român traficant de droguri în Anglia. Susține că avea nevoie de bani pentru fiica sa bolnavă de cancer

Acesta era modificat și neobișnuit de mare, spun agenții NCA, agenția britanică de combatere a crimei organizate. Înăuntru erau ascunse mai multe pachete cu cocaina care cântăreau în total 32 de kilograme.

Cocaina a fost testată, iar experții NCA spun că avea o puritate cuprinsă între 61% și 80%. Valoarea estimată a acesteia este de 2,5 milioane de lire sterline.

Ion Cazac, de 40 de ani, născut la Iași, a fost arestat imediat și a recunoscut că face trafic de droguri. Inițial, românul negase că știa de existența stupefiantelor din rezervor.

Cazul traficantului român de cocaină a devenit celebru în Marea Britanie nu atât pentru reuşita operațiunii, cât mai ales pentru cât de rapid s-au mișcat autoritățile judiciare după momentul flagrantului. Practic, în doar 6 săptămâni a fost făcută întreaga anchetă, cazul a fost judecat de un Tribunal local, iar sentința a fost pe măsură: Ion Cazac a fost condamnat la 9 ani și 9 luni de închisoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 3.9]

guvernul britanic

Tulpina OMICRON: Guvernul britanic se pregătește să ceară din nou lucrul de acasă și să închidă birourile

petrecere de Crăciun

Boris Johnson, acuzat că a organizat o petrecere de Crăciun în Downing Street, în plin lockdown