in

Un britanic din armata Ucrainei s-a predat rușilor. Mama sa cere să fie tratat omenește

Un britanic din armata Ucrainei s-a predat rușilor. Mama sa cere să fie tratat omenește

Un britanic, membru al armatei ucrainene, s-a predat la Mariupol, mama sa cerând ca el să fie tratat „omenește” și pus în libertate.

Bărbatul care lupta în Ucraina a relatat că unitatea sa nu a avut de ales decât să se predea forțelor ruse din Mariupol, au spus familia și prietenii bărbatului, potrivit The Guardian.

Aiden Aslin, originar din Newark, Nottinghamshire, este un pușcaș marin care s-a înrolat în forțele armate ucrainene, în 2018. În ultimele săptămâni, unitatea sa a apărat orașul-port Mariupol din sud-estul țării, încercuit complet de armata rusă încă de la începutul lunii martie.

Televiziunea publică rusă a difuzat, joi seară, imagini în care Aiden Aslin (28 de ani), originar din Nottinghamshire, apare încătușat și cu o tăietură pe frunte.

Mama sa, Ang Wood, a confirmat că este vorba despre fiul său, pe care l-a identificat după tatuajele sale distinctive.

Surse: Trei britanici plecați la luptă în Ucraina ar fi fost uciși în atacul de la baza Yavoriv

„Îi cer lui Vladimir Putin să respecte termenii Convenției de la Geneva. Aiden este un membru activ al forțelor armate ucrainene și în această calitate este acum un prizonier de război, care trebuie să fie tratat omenește”, a spus ea.

„Mi-a telefonat și mi-a spus că nu mai au armament. Îmi iubesc fiul, este eroul meu. Se pare că deja a fost bătut. Este timpul ca guvernul britanic să se implice pentru a asigura eliberarea lui Aiden”, a adăugat femeia.

Potrivit publicației citate, Aiden Aslin, cunoscut sub prenumele Johnny, s-a angajat în 2018 în marina ucraineană și a cumpărat o casă pentru a-și întemeia o familie cu logodnica sa.

Înainte de a lupta în Ucraina, el s-a alăturat milițiilor kurde YPG pentru a lupta în Siria, contra grupării jihadiste Stat Islamic. La acea vreme avea 21 de ani.


…Un britanic din armata Ucrainei s-a predat rușilor. Mama sa cere să fie tratat omenește…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Românul care și-a ucis soția după care s-a sinucis era eliberat pe cauțiune. O violase în mod repetat

Românul care și-a ucis soția după care s-a sinucis era eliberat pe cauțiune. Acuzat că o violase în mod repetat

nu mâncați ouă kinder

Focar de salmonela în Marea Britanie. Autoritățile sanitare avertizează: „Nu mâncați ouă Kinder!”