in

Un nou atac terorist în Londra, oameni înjunghiați pe stradă, atacatorul a fost împușcat de poliție

Poliţia britanică a împuşcat un bărbat în Streatham, în sudul Londrei, într-un incident de natură teroristă în care mulţi oameni au fost înjunghiaţi, a anunţat duminică Poliţia Metropolitană.

Bărbatul care a înjunghiat mai multe persoane pe o stradă din sudul Londrei a fost împuşcat mortal de poliţişti.

Incidentul a avut loc pe Streatham High Road, potrivit BBC. Poliția a fist chemată în fața unui supermarket Iceland.

Din informațiile oferite de poliție, două persoane au fost înjunghiate, încă nu se cunoaște starea lor.

Boris Johnson a publicat un mesaj pe Twitter, mulțumind serviciilor de urgență. “Mulțumesc serviciilor de urgență care au răspuns la alarma creată de incidentul din Streatham, care a fost declarat de poliție legat de terorism. Gândurile mele se îndreaptă către cei răniți și toți cei afectați”, a spus Johnson.

Câţiva martori au relatat pe rețelele sociale că au auzit 3 focuri de armă în jurul orei 14.00, şi că mai mulţi oameni erau trataţi de medici.

Serviciul londonez de ambulanţă a confirmat că mai multe echipaje se află la faţa locului.

„Ceva important s-a întâmplat pe Streatham High Road. Poliţie înarmată şi străzi închise”, a fost un mesaj pe Twitter.

Gulled Bulhan, student în vârstă de 19 ani din Streatham, a fost martor la incident. “Traversam strada când am văzut un bărbat cu o macetă şi nişte cutii din tablă de culoare argintie pe piept care era fugărit de o persoană despre care am bănuit că era agent de poliţie sub acoperire – deşi purta haine civile. Apoi bărbatul a fost împuşcat. Cred că am auzit trei focuri de armă, deşi nu-mi mai amintesc chiar foarte bine. După aceea m-am adăpostit în bibliotecă. Din bibliotecă am văzut o mulţime de ambulanţe şi ofiţeri de poliţie înarmaţi care au sosit la faţa locului. Am fost informaţi de către ofiţeri să rămânem în interior, până ce vom fi evacuaţi”, a spus el.

Ultimul incident de acest fel din Londra s-a produs în noiembrie, când agenţi de poliţie au împuşcat mortal un bărbat care purta o vestă explozivă falsă şi care înjunghiase mortal două persoane şi rănise alte trei înainte de a fi pus la pământ de trecători. Şi incidentul de anul trecut a fost calificat de autorităţi drept atac terorist.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
CTP, despre Brexit: «O escrocherie gigantică. Când o să înceapă să se împută brânza englezească, vor da vina pe români»

Românii din UK nu se tem de Brexit: «Intențiile noastre sunt să rămânem aici, nu vrem să ne întoarcem în România»