in

Vârsta de pensionare în Marea Britanie crește la 71 de ani, valabil pentru persoanele născute după această dată

Vârsta de pensionare în Marea Britanie va trebui să crească în curând la 71 de ani pentru persoanele născute după aprilie 1970, au avertizat experții.
Vârsta actuală a pensiei de stat pentru femeile și bărbații care se pensionează acum este de 66 de ani, dar va crește la 67 de ani între 2026 și 2028. O nouă creștere la 68 de ani va avea loc între 2044 și 2046. Anterior, au existat apeluri pentru ca acest lucru să fie devansat până între 2037 și 2039 – dar o decizie care trebuia să fie luată anul trecut a fost amânată.
>>> Citiți și: Noutăți importante în Marea Britanie: zece schimbări care vor intra în vigoare în februarie 2024

Vârsta de pensionare în Marea Britanie crește la 71 de ani

Dar noi cercetări de astăzi au sugerat că vârsta de pensionare de stat ar putea fi nevoie să crească mai mult decât se credea anterior, din cauza faptului că oamenii se pensionează mai devreme. Sănătatea precară a fost notată ca fiind cel mai mare motiv pentru care oamenii ies din forța de muncă înainte de a ajunge la vârsta de pensionare de stat este. Acest lucru ar însemna că milioane de oameni care sunt acum de vârstă mijlocie ar trebui să muncească încă cinci ani înainte de a putea avea acces la pensia de stat.

Les Mayhew, director asociat al cercetării globale la Centrul Internațional de Longevitate și autor al raportului “Vârsta de pensionare de stat și schimbările demografice”, a declarat: “În Marea Britanie, vârsta de pensionare de stat ar trebui să fie de 70 sau 71 de ani, față de 66 de ani în prezent, pentru a menține status quo-ul numărului de lucrători pe pensionar de stat. Cu toate acestea, dacă, în schimb, definim populația adultă activă din Regatul Unit ca având între 20 și 64 de ani, pentru a ține cont de timpul petrecut în învățământul cu normă întreagă, ar putea fi necesar ca vârsta de pensionare de stat să atingă 70+ de ani încă din 2040 pentru a menține raportul de dependență actual.”
>>> Citiți și: Marea Britanie face schimbări importante la granițele sale

Doar 50% dintre adulți ar putea lucra până la 70 de ani

Jonathan Cribb, director asociat și șef al departamentului de pensionare la Institutul de Studii Fiscale, a avertizat că oamenii ar trebui să rămână sănătoși pentru a putea continua să lucreze mai mult timp. Doar 50% dintre adulții din Anglia și Țara Galilor nu suferă de handicap și sunt capabili să lucreze la vârsta de 70 de ani. El a declarat: “Ar avea un impact disproporționat asupra persoanelor mai sărace, a căror sănătate precară înseamnă că au o viață mai scurtă și, prin urmare, primesc pensii pentru mai puțin timp”.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: “Am alocat 70 de milioane de lire sterline pentru sprijinirea ocupării forței de muncă și a competențelor pentru persoanele de peste 50 de ani, ceea ce a dus la adăugarea a 54.000 de persoane de peste 50 de ani în plus pe statele de plată ale companiilor. Planul nostru Back to Work, în valoare de 2,5 miliarde de lire sterline, sprijină oamenii să se mențină în formă și să își găsească un loc de muncă, pe lângă cele 14,1 miliarde de lire sterline destinate îmbunătățirii serviciilor de sănătate pentru a-i ajuta pe oameni să ducă o viață mai lungă și mai sănătoasă.”

Acest lucru vine în contextul în care pensia de stat urmează să crească în luna aprilie a acestui an. Noua pensie integrală de stat va crește la 221,20 lire sterline pe săptămână, iar vechea pensie de bază de stat va crește la 169,50 lire sterline, în conformitate cu promisiunea de blocare triplă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 4.2]

TAROM închide ruta București-Londra și vinde sloturile către Virgin Atlantic pentru 22 de milioane de lire sterline

Răscumpărări record

Victimele hackingului cibernetic au plătit anul trecut răscumpărări record de 1,1 miliarde de dolari