in

Marea Britanie face schimbări importante la granițele sale

Schimbări la granițe în Marea Britanie – A mai rămas doar o săptămână până la introducerea noilor reguli de frontieră în Regatul Unit, ceea ce provoacă îngrijorări printre experții din industrie cu privire la disponibilitatea companiilor de a se conforma. Marea Britanie a amânat de cinci ori punerea în aplicare integrală a controalelor sale post-Brexit la frontieră privind alimentele și produsele proaspete, din cauza temerilor de perturbare în porturi și de criza costului vieții.

HMRC anunță noi reguli pentru persoanele din Marea Britanie care vând articole online

Schimbări la granițe în Marea Britanie

Noul model de operare la frontieră (BTOM) intră în vigoare pe 31 ianuarie și va fi lansat în trei etape. Inițial, exportatorii UE de produse animale și vegetale vor trebui să depună certificate de sănătate pentru export (EHC) autorităților britanice.

Inspecțiile fizice ale transporturilor vor începe pe 30 aprilie, iar cerințele privind certificatele de siguranță și securitate vor intra în vigoare pe 31 octombrie. Noile reglementări se aplică în primul rând animalelor și produselor de origine animală, dar și plantelor, fructelor și legumelor.

Cel mai ieftin supermarket din Marea Britanie în 2023. Puteți economisi 20 de lire sterline la achiziții mici

Ce acoperă noile reglementări?

  • Începând de miercuri săptămâna viitoare (31 ianuarie), vor fi introduse noi controale sanitare și fitosanitare (SPS), care vor afecta în special afacerile legate de agroalimentare.
  • Noile categorii de risc – „scăzut”, „mediu” și „ridicat” – vor determina nivelul controalelor și al documentației necesare pentru diferitele mărfuri care fac obiectul controalelor SPS.
  • Certificatele de sănătate de export vor fi necesare pentru importul de produse de origine animală, plante și produse vegetale cu risc mediu, precum și pentru alimente cu risc ridicat și furaje non-animale, care intră în Regatul Unit din UE.
  • Cerințele de notificare prealabilă vor fi eliminate pentru plantele și produsele vegetale cu risc scăzut din UE.

Modificări suplimentare vor fi introduse pe 30 aprilie și 31 octombrie anul acesta.

Aceste schimbări vor avea un impact semnificativ asupra exportatorilor și transportatorilor, introducând noi obligații și controale la frontieră. Exportatorii vor trebui să îndeplinească o serie de noi obligații, iar nerespectarea acestor cerințe poate duce la reținerea mărfurilor la frontieră. Transportatorii trebuie să fie pregătiți pentru controale suplimentare, care pot duce la timpi de așteptare mai lungi pentru a trece frontiera.

Ryanair, Wizz Air, Jet2, easyJet și TUI. Lista articolelor interzise în bagajul de mână în 2024

Schimbări la granițe în Marea Britanie – Preocupări ale industriei

Companiile britanice avertizează asupra unui nou val de perturbări comerciale post-Brexit, deoarece exportatorii din UE nu sunt pregătiți pentru modificările vamale din Regatul Unit începând cu această lună. În plus, infrastructura portuară din Regatul Unit poate fi nepregătită pentru acest lucru.

Consorțiul de vânzare cu amănuntul din Regatul Unit și Consorțiul pentru produse proaspete și-au exprimat, de asemenea, îngrijorări. Asociația britanică a procesatorilor de carne este îngrijorată de faptul că lipsa capacității veterinare în UE ar putea încetini certificarea sănătății.

James Barnes, președintele Horticultural Trade Association, a spus că există riscul ca noua infrastructură de graniță, procese și sisteme IT ale Regatului Unit să nu fie gata la timp pentru aprilie, cea mai mare lună pentru transporturile de plante.

Cu toate acestea, guvernul a spus că toată infrastructura și sistemele sunt gata sau vor fi gata până în aprilie și că va introduce controale cu atenție pentru a evita întârzierile.

Limba română, a doua cea mai vorbită limbă străină în Marea Britanie. În multe cartiere din Londra este pe primul loc, după engleză

Risc de aglomerații și întârzieri

Schimbări la granițe în Marea Britanie – William Bain, șeful politicii comerciale la Camerele de Comerț britanice, a declarat, citat de Reuters există un risc de rețineri și întârzieri atunci când controalele vor începe în aprilie.

Regatul Unit importă până la 70% din alimentele sale proaspete din UE în timpul lunilor de iarnă, care scade la aproximativ 30% în lunile mai calde. Adică aproximativ 1.000 de camioane sosesc în porturile din Marea Britanie în fiecare zi.

Alocația pentru copii în Marea Britanie va crește cu 83,43 lire sterline

În conformitate cu BTOM, multe controale fizice vor fi mutate de la Dover și Tunelul Mânecii la punctul de inspecție la frontieră de la Sevington, dar autorităților de la Dover nu li sa spus încă cum să se asigure că mărfurile ajung la punctul de inspecție din interior după ce au părăsit Dover.

Marea Britanie a părăsit piața unică a Uniunii Europene în ianuarie 2021, dar a amânat în mod repetat introducerea controalelor asupra importurilor din UE. În schimb, UE și-a introdus imediat regulile, ducând la întârzieri în porturi în 2021 și forțând unii exportatori britanici, cum ar fi producătorii de brânzeturi și crescătorii de vite, să renunțe la planurile inițiale de a vinde către UE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 15 In medie: 3.7]

Londra: Valentin Lazăr, românul condamnat pe viață pentru omor, acuzat acum și de viol

La aceste benzinării din Marea Britanie nu se mai poate plăti cu numerar. „Casieriile se desființează”