in

VIDEO – 26 de români din Vaslui, înghesuiți în trei camere în estul Londrei. „Suntem victime”

O familie de români din Vaslui, formată din nu mai puțin de 26 de persoane trăia în condiții inumane într-o casă cu trei camere în estul Londrei, scrie Daily Mail.

Familia Negrescu, formată din frați, surori și veri, dar și o fată de numai doi ani, închiriase casa de la o proprietară, Zara Hussein, a cărei licență era pentru doar șapte persoane. Șapte români trăiau în pivniță, se arată în articol. Acolo erau instalate trei paturi.Proprietarul nu a pățit nimic, aruncând vina pe români. Ea a spus că închiriase casa la șapte oameni și că nu trecea pe acolo. În total, femeia ridica 2.340 de lire sterline pe lună. Zara Hussein le-a spus autorităților: „Eu nu vin de multe ori aici, trimit un agent. Sunt surprinsă și eu de câți oameni locuiesc în casă”.

Mama copilului de doi ani a declarat: „Acum va trebui să dormim pe străzi. Nu avem unde să mergem. Suntem tratați ca niște infractori, când de fapt noi suntem victimele”.

Familia Negrescu, scrie Daily Mail, a venit în Marea Britanie din Vaslui, o zonă săracă din estul României. Oamenii au declarat că pentru pivniță plăteau 20 de lire sterline pe lună de persoană. Iar cei de la etaj plăteau 180 de lire sterline de căciulă, pe lună.

 

 

Șeful Consiliului Newham, Sir Robin Wales, a declarat că trebuie făcut ceva cu fenomenul caselor supraaglomerate ilegal din Londra. „Nu e corect ca localnicii să nu poată găsi o casă, deoarece acestea sunt închiriate ilegal de către proprietari care încalcă legea către mulțimi de oameni”, a spus Wales.

Într-un material filmat de BBC în urmă cu câteva săptămâni, în Brent, sunt prezentate mai multe cazuri ale unor case suprapopulate. Într-unele dintre ele trăiau români. Într-o casă cu trei dormitoare din Kingsbury au fost numărate nu mai puțin de 17 paturi. Chiriașii nu se mai aflau în casă, la momentul controlului.

 

30 de proprietari din Brent sunt anchetați, la acest moment, se arată în reportajul BBC, pentru că au permis ca în casele lor să trăiască un număr de persoane cu mult mai mare decât cel acceptat de lege. La nivelul Londrei, numărul proprietarilor anchetați este în jur de 300 în ultimele 12 luni.

VIDEO – INCREDIBIL. Chirie în Londra: Pentru 1.500 de lire sterline pe lună ai PLOȘNIȚELE incluse în preț

Unde sunt cele mai scumpe şi unde sunt cele mai ieftine case în Londra

Interviu cu Sadiq Khan, candidat laburist la Primăria Londrei. Ce spune despre comunitatea românească și cum vrea să rezolve problema locuințelor

VIDEO – Manchester, români în condiții inumane: 300 de lire sterline pentru o cameră insalubră, într-un subsol inundat

EXCLUSIV! Consiliile din Londra fac controale în locuințele închiriate. Vezi dacă stai într-o casă suprapopulată

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Două echipe din Anglia, adversare pentru Steaua şi Astra în cupele europene

Rio 2016: Programul sportivilor români pentru luni, 8 august