in

WhatsApp ar putea dispărea din Marea Britanie, ce probleme declară guvernul

WhatsApp ar putea dispărea din Marea Britanie. Guvernul britanic riscă să intre într-o confruntare care ar putea duce la dispariția aplicației de mesagerie din Marea Britanie, au fost avertizați miniștrii, în condițiile în care opțiunile pentru o rezolvare amiabilă se epuizează rapid.

În centrul disputei se află proiectul de lege privind siguranța online, un vast act legislativ care va atinge aproape toate aspectele vieții online din Marea Britanie. După mai bine de patru ani de elaborare, cu opt secretari de stat și cinci prim-miniștri implicați în redactarea sa, proiectul de lege, care trece prin Camera Lorzilor, are peste 250 de pagini. Numai cuprinsul se întinde pe 10 pagini.

>>> Poliția londoneză organizează cea mai mare operațiune de recunoaștere facială din istoria Marii Britanii

WhatsApp ar putea dispărea din Marea Britanie

Proiectul de lege conferă Ofcom puterea de a impune rețelelor de socializare să utilizeze tehnologia pentru a combate conținutul legat de terorism sau de abuzuri sexuale asupra copiilor, cu amenzi de până la 10% din cifra de afaceri globală pentru serviciile care nu se conformează. Companiile trebuie să depună “cele mai bune eforturi” pentru a dezvolta sau a procura tehnologie pentru a se supune avizului.

Dar pentru aplicațiile de mesagerie care își securizează datele utilizatorilor cu “criptare de la un capăt la altul” (E2EE), este imposibil din punct de vedere tehnologic să citească mesajele utilizatorilor fără a încălca în mod fundamental promisiunile făcute acestora. Acesta, spun ei, este un pas pe care nu îl vor face.

>>> Patru noi reguli de conducere vor veni în 2023 – de la interzicerea parcării pe trotuar la limitele de viteză de 20 mph

“Proiectul de lege nu oferă nicio protecție explicită pentru criptare”

Aceasta a declarat o coaliție de furnizori, inclusiv liderii de piață WhatsApp și Signal, într-o scrisoare deschisă luna trecută, “iar dacă este implementat așa cum este scris, ar putea împuternici Ofcom să încerce să forțeze scanarea proactivă a mesajelor private pe serviciile de comunicare criptate end-to-end, anulând, ca urmare, scopul criptării end-to-end și compromițând confidențialitatea tuturor utilizatorilor”.

Legislatorii au cerut guvernului să ia în serios aceste îngrijorări. “Aceste servicii, cum ar fi WhatsApp, vor putea părăsi Marea Britanie”, a declarat Claire Fox în fața Camerei Lorzilor săptămâna trecută. “Acest lucru nu este ca și cum ai amenința că vei pleca în furtună. Nu este făcut în niciun fel de pișcătură în acest fel. Atunci când punem o presiune enormă asupra acestor platforme pentru a scana comunicațiile, trebuie să ne amintim că sunt platforme globale”.

“Ele au un sistem care funcționează pentru miliarde de oameni din întreaga lume. O piață relativ mică, cum este cea din Marea Britanie, nu este ceva pentru care ar compromite miliardele lor de utilizatori din întreaga lume.”

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat “Susținem o criptare puternică, dar acest lucru nu poate veni cu prețul siguranței publice. Companiile din domeniul tehnologiei au datoria morală de a se asigura că nu se orbesc pe ele însele și pe forțele de ordine în fața nivelurilor fără precedent de abuz sexual asupra copiilor pe platformele lor.

sursa: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Cât timp rămâne alcoolul în organism?

Puteți conduce dimineața după ce ați băut seara? Și cât timp rămâne alcoolul în organism?

Utilizatorii Uber rezerva zboruri

Utilizatorii Uber din Marea Britanie vor putea rezerva și zboruri în aplicație, iată ce mai oferă