in

Puteți conduce dimineața după ce ați băut seara? Și cât timp rămâne alcoolul în organism?

Cât timp rămâne alcoolul în organism?

Puteți conduce dimineața după ce ați băut seara? Cât timp rămâne alcoolul în organism? Alcoolul creează un sentiment de falsă încredere care poate duce la un comportament riscant la volan. Iată tot ce trebuie să știi despre pericolele condusului în stare de ebrietate. Pentru că dimineața, după ce ați băut seara și noaptea, este posibil să aveți încă această stare.
>>> Noua regulă a Codului Rutier interzice conducerea cu navigatorul satelitar, amendă de până la 1.000 de lire sterline

Conducerea sub influența alcoolului este ceva ce nu trebuie făcut niciodată, sub nicio circumstanță. Acest lucru se datorează faptului că băutura vă poate modifica raționamentul în timp ce conduceți – și, deși vă puteți simți treaz, de multe ori nu este așa.

Când cineva conduce în stare de ebrietate , timpul de reacție este mult mai lent, iar capacitatea sa de a aprecia viteza este afectată semnificativ, ceea ce poate crește riscul unui accident de mașină.
>>> Vedeta TV și fosta Miss Bikini moare „în mod neașteptat” la 32 de ani. „Era un suflet frumos”

De asemenea, creează o încredere falsă care poate duce la un comportament de asumare a riscurilor și poate pune viața ta și a celorlalți în pericol.

Dacă se constată că ați depășit limita de consum în stare de ebrietate, vă puteți alege cu cazier penal, o pedeapsă maximă de șase luni de închisoare, o amendă nelimitată și o interdicție automată de a conduce cel puțin un an.

De la limite până la durată, iată tot ce trebuie să știți despre consumul de alcool și conducerea vehiculelor.
>>> Șoferii sunt avertizați că o fisură în parbriz ar putea costa 2.500 de lire sterline și puncte de penalizare

Cât timp rămâne alcoolul în organism?

Băutul înainte de a vă urca la volan poate avea consecințe devastatoare, nu numai pentru pasagerii vehiculului, ci și pentru alți utilizatori ai drumului.

De aceea, guvernul stabilește limite stricte pentru a preveni decesele cauzate de alcool la volan, care se estimează că sunt 7.800 în Marea Britanie în fiecare an.

Dr. Fiona Sim OBE, consilier medical șef la Drinkaware, a explicat că cantitatea de alcool din sângele tău depinde de cantitatea pe care o consumi, de perioada de timp și de viteza cu care corpul tău scapă de el.

În medie, alcoolul părăsește organismul cu o rată de aproximativ o unitate pe oră, dar aceasta variază de la persoană la persoană. Aceasta depinde de mărimea, sexul, cantitatea de alimente consumate, metabolismul și starea ficatului, a subliniat organizația de caritate.

Nu există nici un test care să îți spună cât de repede sau încet poate corpul tău să proceseze alcoolul, așa că ești sfătuit să eviți în totalitate să conduci în stare de ebrietate, scrie Mirror
>>> Patru noi reguli de conducere vor veni în 2023 – de la interzicerea parcării pe trotuar la limitele de viteză de 20 mph

Care este limita pentru consumul de alcool la volan în Marea Britanie?

Limita legală de alcool în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord pentru conducere este de 80 de miligrame de alcool la 100 de mililitri de sânge sau de 35 de micrograme de alcool la 100 de mililitri de respirație.

Această limită a fost impusă în 1966, când a fost introdusă Legea privind siguranța rutieră. În 1967 etilotestul a fost introdus ca o modalitate de testare a alcoolemiei unei persoane.

În Scoția limita este de 50 de miligrame de alcool la 100 de mililitri de sânge sau 22 de micrograme de alcool la 100 de mililitri de respirație.

Nu există nicio modalitate de a ști câte miligrame va produce o unitate de alcool în sânge.

Poliția Metropolitană avertizează: „Alcoolul afectează pe toată lumea diferit și orice cantitate vă poate afecta capacitatea de a conduce. Singura opțiune sigură este să eviți complet alcoolul dacă conduci, deoarece chiar și „doar o băutură” te-ar putea pune peste limita.”

Cât timp rămâne alcoolul în organism – Pot să conduc dimineața după ce am băut?

Cantitățile chiar mici de alcool vă pot afecta capacitatea de a conduce, așa că vă recomandăm să stați departe de volan, subliniază Drinkaware.

Organizația de caritate scrie: „Sfatul de la poliție este clar: evitați cu totul alcoolul dacă intenționați să conduceți.

Deoarece nu există nicio modalitate de a accelera timpul necesar corpului tău pentru a procesa orice alcool din sistemul tău, nu există o modalitate sigură de a garanta că tot alcoolul pe care l-ai băut va dispărea până te trezești a doua zi.”
>>> Britanicii au retras sume record de numerar din conturi, peste 4,8 mld de lire sterline, ce i-a făcut să reacționeze așa

Somnul scade efectele alcoolului?

Cât timp rămâne alcoolul în organism – O concepție greșită obișnuită este că nivelul de alcool scade pe măsură ce dormi, dar de fapt somnul nu accelerează rata cu care alcoolul părăsește fluxul sanguin.

Cercetătorii de la Institute of Advance Motoring au spus că oamenii nu înțeleg că doar pentru că au dormit, nu înseamnă că alcoolul nu îi mai afectează.

„Mulți șoferi care nu s-ar gândi să conducă după o noapte în cârciumă nu reușesc să recunoască influența alcoolului asupra corpului lor a doua zi sau pur și simplu aleg să ignore efectele acesteia”, au precizat aceștia.

Consumul de cafea sau apă va accelera rata?

Cât timp rămâne alcoolul în organism – În timp ce atât cafeaua, cât și apa vă pot ajuta să vă simțiți mai bine în timpul mahmurelii, ele nu vor accelera viteza cu care alcoolul părăsește corpul.

Drinkaware explică că „singura modalitate de a elimina alcoolul din organism este să lași timpul să treacă”.

Organizația de caritate continuă să spună: „A avea o ceașcă de cafea sau un duș rece nu va face nimic pentru a scăpa de alcool. S-ar putea să vă simțiți ușor diferit, dar nu veți fi eliminat în niciun fel alcoolul.”

Steve Horton, director de comunicații la Road Safety GB, a declarat: „Cafea neagră sau un duș rece nu vă vor trezi. Cafea înseamnă doar că ești treaz și beat, iar un duș rece înseamnă că ești rece, ud și beat.”

Să bei apă noaptea poate reduce durerea de cap în ziua următoare, dar nu va schimba nivelul de alcool din organism.
>>> „Mi-au furat 8.000 de lire sterline, dar Revolut nu rambursează”

Câte unități sunt în băuturile populare?

Numărul de unități din băuturile alcoolice variază în funcție de tăria băuturii. În medie, acestea sunt unitățile din băuturile populare:

  • Un pint (568 ml – o halbă) de bere sau cidru slab (3,6%) = 2 unități
  • Un pint de bere tare sau cidru (5,2%) = 3 unități
  • 175 ml pahar de vin cu tărie medie (12%) = 2,1 unități
  • 250 ml pahar de vin de tărie medie (12%) = 3 unități
  • 1 măsură de băuturi spirtoase (25 ml) = 1 unitate

Există o serie de riscuri pentru sănătate pe termen lung asociate cu consumul excesiv de alcool, inclusiv hipertensiune arterială, boli de inimă, accident vascular cerebral, boli hepatice și cancer.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 93 In medie: 3.7]

operațiune recunoaștere facială

Poliția londoneză organizează cea mai mare operațiune de recunoaștere facială din istoria Marii Britanii

WhatsApp ar putea dispărea din Marea Britanie

WhatsApp ar putea dispărea din Marea Britanie, ce probleme declară guvernul