in

Ziarul Românesc, interzis în Ambasada României la Londra! Mihalache instituie dictatura

Ambasadorul Dan Mihalache se ține de cuvânt și nu mai invită publicațiile care nu îi cântă în strună la întâlnirile pe care le organizează la ICR cu presa de limba română din Marea Britanie.

Ziarul Românesc, publicație care apare de peste opt ani în Regatul Unit, cu zeci de mii de cititori săptămânal, nu a fost invitat la întâlnirea cu presa de limba română organizată marți, 2 august, la ICR, de Ambasada României.

Considerăm că este inadmisibilă o asemenea atitudine din partea reprezentantului statului român, mai ales că este vorba despre noutăți despre votul pentru alegerile parlamentare.

Ziarul Românesc protestează cu privire la astfel de încercări de suprimare a libertății de expresie. Ne vom adresa Ministerului de Externe, Guvernului, Parlamentului și Președinției României care trebuie să sancționeze derapajele nediplomatice și atitudinea de-a dreptul dictatorială ale acestui personaj.De asemenea, ne vom adresa și autorităților britanice cu privire la comportamentul ambasadorului României la Londra.

Atragem atenția cu privire la faptul că, adoptând o asemenea atitudine revanșardă, ambasadorul României la Londra este un pericol inclusiv pentru relațiile diplomatice ale țării noastre în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Menționăm că Ziarul Românesc este singura publicație care a scris articole în care a arătat că Dan Mihalache a încălcat în mod deliberat legea și a avut un limbaj colocvial cu reprezentanții presei din România și Marea Britanie, cel puțin nepotrivit funcției în care a fost învestit.

De asemenea, am publicat declarația domniei sale în care spune că nu va mai invita unele publicații la conferințele de presă ale Ambasadei.

Îi atragem, public, atenția lui Dan Mihalache că nu este decât un reprezentant al statului român, nicidecum un vechil pe plantația numită Ambasada României la Londra.

 

Redacția Ziarul Românesc

Audio – Ambasadorul Mihalache, limbaj de cartier: „Du-te dracu, de unde știi tu că-s umiliți (românii din Marea Britanie – n.red.)?

Rareș Bogdan reacționează la „drăcuiala” lui Dan Mihalache: „Nici măcar în glumă nu a fost o asemenea exprimare”

«Demisia lui Dan Mihalache din funcţia de ambasador la Londra ar fi un act de normalitate»

AUDIO – Ambasadorul Mihalache recunoaște că a încălcat legea

Libertatea de expresie se oprește la ușa ambasadei. Mihalache: „Sunt unii (jurnaliști – n. red) care la întâlnirile cu mine nu vor mai fi invitați”

Ambasada României la Londra, clubul fumătorilor. Ambasadorul Mihalache: „Mai filmați? Că vreau să îmi aprind o țigară!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viață

Îţi plac dulciurile, dar vrei să îţi menţii silueta şi sănătatea? Află cu ce poţi înlocui zahărul!