in

A VENIT MOȘ CRĂCIUN! Ziarul Românesc și MY Romania Group au organizat cel mai mare eveniment pentru copiii din comunitate

Ziarul Românesc și MY Romania Group au dus la bun sfârșit, sâmbătă, 6 decembrie, cel mai mare eveniment organizat vreodată pentru copiii din comunitatea românească din Marea Britanie. Aula de la Newman Catholic College a fost neîncăpătoare pentru sutele de copii și părinți veniți să îl întâlnească pentru prima oară în acest an pe Moș Crăciun.

Succesul evenimentului, spune Larisa Aramă, „secretara lui Moș Crăciun”, marketing director la Ziarul Românesc, „este rezultatul unei munci în echipă. Nimic nu ar fi fost posibil fără sponsori și fără oamenii de bine!”300 de copii au primit cadouri de la ajutoarele lui Moș Crăciun, sponsorii ediției din acest an. Aceștia au fost: Talk Home, Levenes Solicitors, EastLines, Cărți Românești, Grădinița ABC, Sebastian și Cristina Vulvoi (Dany & Seby LTD), Marius Țîrdea (Bohemian Dreams), Marius Samoilă,, Magazinul Bucovina, Alexandra Style, Cool Pizza, FARA, Fundația Ion Rațiu.

De asemenea, trebuie să îi mulțumim lui George Bețianu, cel care l-a ajutat personal pe Moș Crăciun să transporte sutele de cadouri. De asemenea trebuie menționați toți voluntarii MY Romania Group care au participat cu mâinile și cu sufletul la organizarea evenimentului.

Și mai trebuie să îi mulțumim, mai ales pentru răbdarea de care a dat dovadă, lui Moș Crăciun (Constantin Culică), alături de soția sa, Alina Movileanu și de Crăciunițele Dana și Ioana.

Cei prezenți au avut ocazia să aibă și o frumoasă amintire a întâlnirii cu Moș Crăciun, grație fotografiilor profesioniste executate de Dumitrel Rada. Îi mulțumim pentru fotografii și lui Robert Willy Toperter.

Și nu în ultimul rând mulțumim celor care au venit în număr atât de mare la acest important eveniment al comunității.

Foto: Robert Toperter


Iris Radulian, coordonatorul MY Romania Group, a declarat cu privire la sărbătoarea de sâmbătă: „De moş Nicolae am dat dovadă de unitate şi pentru câteva momente glasul copiilor de la my România School ne-a adus acasă. A fost singurul eveniment din comunitate care a reuşit, prin munca atâtor oamenivoluntari, să aducă peste 300 de copii români sub acelaşi acoperiş. Cei din conducerea Newman Catholic College au fost impresionați de organizarea evenimentului, de numărul atât de mare al participanţilor, de copii, de prăjituri şi mai ales de costumele populare. Suntem români şi aceste momente ne duc cu gândul acasă. Chiar şi numai pentru câteva secunde, pentru noi este cel mai de preţ moment.”

Peste 40 de copii de la MY Romania School, îmbrăcați în costume populare, au urcat pe scenă, de unde i-au colindat, emoționați, pe cei veniți la întâlnirea cu Moșul. Spectacolul a fost prezentat impecabil de Denisa Stîncanu. Copiii au recitat poezii de Crăciun, au cântat colinde românești și le-au urat spectatorilor cu Plugușorul și Sorcova.

Foto: Dumitrel Rada


Apoi, părinții lor li s-au alăturat într-o paradă a costumelor populare românești și la o horă strămoșească bătută pe scena Newman Catholic College. Sunetul a fost asigurat de Cristi Stîncanu.

După terminarea programului de MY Romania School, copiii l-au strigat pe Moș Crăciun, însă acesta nu a s-a lăsat convins decât după ce toată sala a cântat în cor Moș Crăciun cu plete dalbe.

În numărul de sâmbătă al Ziarului Românesc puteți citi mai multe despre acest eveniment al comunității.

Mircea Maer
Trupul româncei dispărute în West Bromwich a fost găsit într-un tomberon de gunoi

Viorel Micu, Eastlines: „Nu trimiteți colete «la negru», riscați să vă dispară bunurile și banii ”