in

Asistent român din Marea Britanie, premiat pentru modul în care a avut grijă de un pacient din România

Alexandru Andrei este asistent la Spitalul Universitar North Tees, în Marea Britanie, iar modul în care s-a ocupat de un pacient din România i-a impresionat pe cei din Sistemul Național de Sănătate.

Alexandru Andrei din România este descris pe site-ul NHS ca fiind cel care a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a avea grijă de un pacient din țara sa natală.

Atunci când ls spital a ajuns un bărbat bolnav împreună cu soția lui, tânărul a avut grijă nu numai ca acesta să primească tratamentul de care avea nevoie, dar i-a ajutat și în afara spitalului.

Potrivit articolului, Alexandru Andrei le-a tradus și explicat tot ce presupunea tratamentul și „s-a preocupat cu sinceritate de starea pacientului de la internare până la externare”.

„După o îndelungată internare paliativă, Alex a venit la spital în ziua lui liberă, l-a preluat pe pacient împreună cu soția lui și i-a ajutat să-și pregătească drumul cu mașina înapoi în România”, mai spun cei de la NHS.

Potrivit sursei citate, cu ajutorul lui Alexandru Andrei, bărbatului i-a fost mult mai ușor să ia decizii cu privire la tratamentul său, iar pentru acest lucru a fost premiat cu „Steaua lunii”.

Jane Corbey, superiorul său, care l-a și nominalizat pentru acest premiu a spus că „Alex a demonstrat un nivel de empatie și compasiune de neprețuit. Fără vreun interes, a vrut să facă totul pentru a-l ajuta pe pacient și pe soția lui”.

Românul desfigurat cu acid de fosta prietenă s-a căsătorit cu asistenta care l-a îngrijit

Vrei să fii asistentă medicală în UK? Va trebui să treci un nou test
Nou acord Brexit îi va face mai săraci pe cei care locuiesc în Marea Britanie. Este mai rău decât cel negociat de Theresa May, spun analiștii

Brexit: Declarația președintelui Klaus Iohannis după semnarea acordului