in

Au adus Fornetti în Londra

Un cuplu de români vrea să dea lovitura în Anglia cu o afacere care a făcut furori în România înainte de declanșarea crizei. Cristi Zanc și soția sa au deschis un magazin de pateuri Fornetti în vestul Londrei, la doar un minut distanță de stația de metrou din Dollis Hill.

Pe modelul boomului pe care această afacere l-a cunoscut în țară, unde, într-o perioadă foarte scurtă, s-au deschis peste 800 de puncte de desfacere, Cristi Zanc vrea să se extindă atât în Londra, cât și în alte orașe mari din Regatul Unit. Pentru a asigura succesul afacerii, tânărul manager vinde în magazin și prăjituri românești, sandvișuri, lasagna, hot dog sau milk shake-uri.

Cristi a ajuns la Londra în urmă cu 10 ani, cu dorința “de a face ceva bani”, pentru a investi într-o afacere în România. “Am avut câteva încercări de a rămâne definitiv în țară în toți acești ani. M-am ocupat de construcții, dar am revenit pe meleagurile londoneze, deoarece acasă a fost foarte greu să îmi construiesc un viitor, după ce a căzut piața imobiliară. Am ales Anglia pentru că, din punctul meu de vedere, aici încă se mai pot face bani, față de restul Europei, datorită lirei”, povestește tânărul antreprenor.

Deși nu i-a fost ușor să deschidă afacerea cu Fornetti, noul manager este mulțumit de decizia sa pentru că își dorea să scape de viața dură din domeniul construcțiilor. “În Londra, m-am adaptat destul de ușor, deși lipsa celor dragi de acasă am simțit-o întotdeauna și o simt încă și acum. Aici am făcut întotdeauna o muncă grea pe șantiere, iar decizia de a deschide acest shop a fost motivată și de dorința de a scăpa de un job care mă epuiza și care te amenință constant cu repercursiuni grave asupra sănătății”.

Afacere de succes

“Am deschis magazinul acum o lună, dar a fost destul de greu să aducem Fornetti în UK, pentru că în vestul Europei nu este franciza și am putut doar să facem un contract de colaborare. Am așteptat să deschidem din septembrie 2011. Este prima noastră afacere, a mea și a soției mele, și am investit foarte mult, atât din punct de vedere financiar, cât și emoțional, ca totul să iasă bine și să mulțumim clienții”, spune Cristi.Acesta susține că a decis să investească în această idee după ce a văzut “boom-ul pe care l-a cunoscut în România această afacere”. “Ne-am gândit că este o idee bună de a le introduce și pe piața britanică. De asemenea, ne-am gândit că sunt mulți români în Londra cărora le este dor să mănânce Fornetti. În plus, în magazin, avem pe lângă Fornetti și prăjituri românești, sandvișuri, jacket potato, lasagna, hot dog, milk shake-uri, smoothies, cafea etc… Luăm de asemenea comenzi de torturi pentru orice tip de evenimente, comenzi pentru cozonaci sau pască de Paște”, mai spune Cristi.

Afacerea are toate șansele de a se dovedi de succes dat fiind și poziția “strategică” a magazinului și a numărului mare de români care trăiesc în zonă. “Ne bazăm pe clienții români deoarece aceștia cunosc deja produsele și avem o mare comunitate românescă în zona Wilsden-Dollis Hill, unde avem noi magazinul. Încercăm, de aseme nea, încetul cu încetul, să îi obișnuim și pe clienții britanici cu produsele noastre, iar pe viitor sperăm să mai deschidem și alte puncte de vânzare aici. În plus, ne dorim ca și alți români să se gândească să își deschidă Fornetti, pentru că noi avem dreptul de vânzare en-gros în UK, iar cei interesați ne pot contacta și le putem da toate detaliile”.

Magazinul deschis de tinerii români este situat pe 69 Dudden Hill Lane, NW10 1BD, Wilsden, la un minut de stația de metrou din Dollis Hill.

Cine dorește să comande pentru acasă sau la serviciu Fornetti poate suna la numărul de telefon 07979125 253.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Falimentul litoralului românesc. Hotelierii: “Nu vrem turişti străini, sunt prea pretenţioşi”

Angajatorii britanici vin la București