in

Dinu Bodiciu, un designer român la Londra

 Centrul Cultural Român îl susţine pe designerul român Dinu Bodiciu şi proiectul său online, unde îşi prezintă piesele de îmbrăcăminte create. Bodiciu este un designer vestimentar, ale cărui studii în Marea Britanie au fost susţinute de Fundaţia Raţiu. Proiectul lui Bodiciu se numeşte F1235 şi poate fi accesat online. Designerul şi-a prezentat creaţiile la Londra şi a fost premiat în 2011 de LondonCollege of Fashion.

Proiectul lui Dinu Bodiciu, F1235 (f1235.com), reprezintă o modalitate de a prezenta şi vinde online creaţii vestimentare, o inovaţie care se înscrie în trendurile recente şi care promovează creatori talentaţi. O parte din fondurile încasate din vânzări sunt donate instituţiilor de caritate.

Clienţii proiectului de vânzări online pot dona parte din sume către mai mult de 40 de institute de caritate româneşti şi britanice. Printre acestea se numără Pro Patrimonio (o fundaţie românească) şi fundaţia Raţiu.

Educaţi la Londra

Site-ul proiectului F1235 a fost creat de un designer român, Alexandru Adam, şi de sora sa, Ruxandra. Alexandru a absolvit Royal College of Art, la Londra şi a studiat la Central Saint Martins College of Art and Design. El are 13 ani de experienţă în design, grafică şi publicitate. După ce a lucrat la Paris, s-a întors la Londra în aprilie 2010 şi a fondat site-ul Style Box. Pe durata studiilor la Londra, Alexandru a fost susţinut financiar de către Fundaţiu Raţiu.

Dinu Bodiciu, ale cărui creaţii vestimentare le puteţi găsi online la Style Box s-a născut în România şi a obţinut un Master Degree în Fashion Design and Technology, la London College of Fashion. El a lucrat în lumea teatrului mai mult de zece ani.

Creaţiile sale sunt minimaliste şi sunt inspirate de forma corpului. Dinu Bodiciu foloseşte materiale organice, fibre naturale şi tehnici proprii de vopsire.

O.I.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Comunitarii abuzează de sistemul nostru de pensii”

Investitorii britanici au început să lupte împotriva corupţiei din România