in

Europe Students Union, scrisoare deschisă către președintele României

„Stimate domnule preşedinte ,

Noi, membrii organizaţiei Europe Students Union, considerăm că în ultimi 25 de ani nu am scăpat de comunism, ba chiar mai mult, credem că dictatura a prins fel şi fel de alt forme, în diverse culori politice. Suntem cetăţeni ai României şi nu mai înţelegem care este diferenţa între partidele politice din România.

Cum este posibil să vedem atâtea alianţe politice şi ţara să meargă din ce în ce mai prost. În ce scop s-au făcut aceste alianţe: CDR, alianţa DA , alianţa USL, alianţa ACL? Ţinem să subliniem că din Diaspora se văd mai uşor aceste şiretlicuri murdare…  De aceea,domnule preşedinte al României, noi dorim foarte mult  să vă spunem că am constatat că, în diferitele situaţii, neprezentarea la vot a fost foarte mare, asta însemnând că din ce în ce mai mulţi romani nu mai au încredere în partidele politice din România.



Dorim să întărim punctul nostru de vedere atenţionându-vă că economia României se ţine şi cu bani trimişi acasă de românii din diaspora. Aşadar, suntem îndreptăţiţi să luăm atitudine şi să vă adresăm întrebări care privesc realităţile din România şi destinul ţării noastre.

Este de neimaginat cum o ţară bogată în resure naturale, bazine hidrografice, terenuri arabile a ajuns să fie considerată codaşa UE! Am dori, ca un prim pas al democraţiei adevărate, să se organizeze un referendum care să aibă ca temăProclamaţia de la Timişoara, punctul al 8-lea şi să se schimbe legea electorală:

Punctul 8 din Proclamaţia de la Timişoara

”Ca o consecinţă a punctului anterior, propunem ca legea electorală să interzică pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatură, pe orice listă, al foştilor activişti comunişti şi al foştilor ofiţeri de Securitate. Prezenţa lor în viaţa politică a ţării este principala sursă a tensiunilor şi suspiciunilor care frământa astăzi societatea românească. Până la stabilizarea situaţiei şi reconcilierea naţională, absenţa lor din viaţa publică este absolut necesară.

Cerem, de asemenea, ca în legea electorală să se treacă un paragraf special care să interzică foştilor activişti comunişti, candidatura la funcţia de preşedinte al ţării. Preşedintele României trebuie să fie unul dintre simbolurile despărţirii noastre de comunism.

A fi fost membru de partid nu este o vină. Ştim cu toţii în ce măsură era condiţionată viaţa individului, de la realizarea profesională până la primirea unei locuinţe, de carnetul roşu şi ce consecinţe grave atrăgea predarea lui.

Activiştii au fost însă acei oameni care şi-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist şi a beneficia de privilegiile deosebite oferite de acesta. Un om care a făcut o asemenea alegere nu prezintă garanţiile morale pe care trebuie să le ofere un Preşedinte. Propunem reducerea prerogativelor acestei funcţii, după modelul multor ţări civilizate ale lumii.

Astfel, pentru demnitatea de Preşedinte al României ar putea candida şi personalităţi marcante ale vieţii culturale şi ştiinţifice, fără o experienţă politică deosebită. Tot în acest context, propunem ca prima legislatură să fie de numai doi ani, timp necesar întăririi instituţiilor democratice şi clarificării poziţiei ideologice a fiecăruia dintre multele partide apărute. De-abia atunci am putea face o alegere în cunoştinţă de cauză, cu cărţile pe faţă.”

Cu stimă,

Organizaţia studenţească ESU”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cameron propune NINo temporare pentru europeni. Tomescu: „Încercarea lui Cameron de a câștiga voturi este o rușine”

Români – înfometați și extenuați de muncă