in

“Fete tinere, oferim companie domnilor singuri!”În Anglia sunt numeroase femei care au venit să muncească pentru a-și ajuta familia. De multe ori, își însoțesc soții, dar sunt multe care au venit și singure. Majoritatea ocupă locuri de muncă mai puțin calificate, cum ar fi în curățenie, îngrijirea copiilor sau a bătrânilor. Altele lucrează în meserii bine plătite, dar ele nu fac subiectul acestui articol. Povestea următoare e a tinerelor românce care își folosesc farmecele feminine pentru avantaje materiale.

Am surprins într-o zi un fragment de conversație între un băiat și o fată, într-un autobuz spre Stratford: “Și ce zicea jegosul ăla aseară?”, întreabă el. “Să nu stau degeaba, că el nu a plătit camera la hotel ca eu să stau”, răspunde ea. Concluzia o trage el: “Lasă, că dacă merge bine și în seara asta, mâine îți cumpăr brățara aia de 300 de lire!” Pe site-uri cu mica publicitate pentru români apar frecvent anunțuri de genul “căutăm dansatoare, stripteuze sau fete pentru video chat”.

Un anunț de acest gen l-am găsit pe 13 octombrie și în el se precizează că se oferă inclusiv training pentru fetele începătoare de pe video chat. Persoana de contact Denisa. Am sunat și am ajuns să întâlnim două fete, care lucrează ca “escort” și dame de companie.

Meserie riscantă

Cristina, 27 de ani, este din Brăila și ne-a povestit, la o cafea, câte ceva din viața tumultuoasă de damă de companie. Este blondă, înaltă, a terminat o facultate și un master, ultimul chiar aici în Londra, timp în care a fost și damă de companie. Acum a decis să renunțe la această activitate. «Este o “meserie” foarte riscantă. Dacă nu ești foarte rațională, îți poți pierde în orice clipă capul. Tentații sunt multe și la tot pasul: droguri, cadouri scumpe, croaziere prin lume…

Ca damă de companie, intri într-un mediu amețitor, halucinant. Azi ești într-un hotel de lux din Londra, mâine ești la Paris, iar peste trei zile la Roma. Iar câștigurile sunt mari, într-o zi poți câștiga 400 de lire sau chiar mai mult, depinde de tine cum știi să negociezi. Eu am fost pe cont propriu în afacerea asta, de la început până la sfârșit, adică nu am avut “șef”. Prima dată am debutat ca maseuză la domiciliul clienților. Mi-am lăsat numărul de telefon pe Gumtree și așa îmi câștigam banii de chirie. Era cam riscant, dar slavă Domnului, nu am avut probleme niciodată! Apoi am cunoscut un tânăr om de afaceri arab, care m-a introdus în lumea bună, cum se spune.»

Cultura contează!

De ce apelează bărbații la dame de companie? În primul rând, acei bărbați caută compania unei fete, nu neapărat doar sex. «Clienții sunt oameni de afaceri în general. Sunt oameni stilați, cultivați care sunt interesați de discuții, vor să te comporți exact ca o doamnă. Nu se ajunge neapărat la sex. Contează foarte mult atitudinea fetei, prezența ei de spirit, intuiția și nu în ultimul rând cultura», ne spune Cristina.

«Mereu am vrut să rămân cu picioarele pe pământ și să nu uit cine și de ce sunt acolo, cu acel bărbat. Există atât de multe tentații și clienți care te fac să te simți bine, încât multe fete chiar ajung să creadă că aparțin acelei lumi strălucitoare, dar realitatea este dură. La un moment dat, mă întâlneam, destul de des, cu un om de afaceri în vila sa. Aveam vârste apropiate și ne înțelegeam foarte bine. El era foarte discret cu plata. Într-o zi, când am găsit plicul cu bani, am fost tentată să nu-l iau, fiind prinsă în mrejele lui. Însă, brusc mi-am revenit și am luat banii, tocmai pentru a nu uita care este rolul meu în această poveste. Nu am uitat niciodată cine sunt și nici de unde am plecat», își amintește Cristina.

«Atât de multe lucruri am auzit de la bărbați, încât aș putea scrie o carte. Deși mai am câțiva ani până să împlinesc 30, pot spune că acum am mai multă experiență de viață decât o femeie de 45», a mai spus ea.

Regula de bază: să nu te îndrăgostești de client: «De-a lungul experiențelor mele, am văzut fete superbe care au făcut imprudența de a se îndrăgosti de clienți. Nu trebuie să uite nicio clipă că ei trebuie să plătească pentru a sta cu ele. Să nu se îndrăgosteasă de cineva care le știe trecutul. Indiferent de cât de mult te-ar iubi cineva, momentele în care îți reproșează trecutul sunt inevitabile», a completat Cristina.

Viață scumpă

Cea de a doua fată care a acceptat să stea de vorbă cu noi, Iulia, este din Pitești. A plecat din România acum patru ani după o mare dezamăgire în dragoste. Fără a fi o frumusețe răpitoare, Iulia are trăsături fizice pe care și le accentuează pentru a atrage atenția. Brunetă cu părul creț, are ochii căprui spre verzi, slăbuță, talie de viespe. Ea este încă studentă, dar traiul scump din Londra a împins-o către acest gen de meserie. «Ca student nu am voie să lucrez decât part-time. Cu 20 de ore pe săptămână nu reușești să-ți plătești chiria, transportul, mâncarea și să te mai și îmbraci. Iar dacă aici ai pretenții, deja lucrurile se schimbă radical. De acasă nu aveam ce să aștept. Mama, văduvă de la 30 de ani, cu 4 copii, așteaptă ea ajutor de la mine.

Am început simplu, aproape pe negândite. Adunam pahare de bere într-un pub din centrul Londrei cînd l-am cunoscut pe Harry. Un om de afaceri american, 33 de ani, necăsătorit. De la el am primit primul meu colier de perle naturale și primele bijuterii cu diamante. Am fost împreună în hoteluri luxoase, am călătorit mult… ne simțeam bine, Harry era și foarte amuzant. La un moment dat mi-a oferit un job la el la firmă și chiar mi-a făcut unele propuneri să mergem la el în Ohio să-i cunosc familia. Am refuzat», ne spune Iulia.

Viață de lux

«Nu e prostituție, dar nici moral nu e», simplifică Iulia, cu naivitate, fișa postului. Mă simt însă mai ok cu acest stil de viață, am bani, mă plimb unde vreau, iau masa la restaurante de cinci stele și, nu în ultimul rând, cunosc oameni stilați. Și asta cu toate că la început mi-a fost destul de greu. Trebuie să te îmbraci într-un anumit fel, trebuie să fii punctuală, să nu faci gafe, să fii pusă la punct cu unele noutăți și să știi să susții o conversație.»

După Harry, l-a cunoscut pe Antonio. «Un italian frumușel, de 37 de ani, stabilit de 15 ani în UK și cu foarte mulți bani. Tony avea însă o obsesie să-i fac un copil. Ne înțelegeam bine, cu excepția momentelor în care îl apuca gelozia de latin. Aveam o cotă de bani pe lună pe care mi-o vărsa în cont, iar periodic mergeam împreună la shoping. Am călătorit în Statele Unite, la New-York, Los Angeles, unde Tony are câte o locuință și unde l-am cunoscut chiar pe Sean Penn, actorul, care e de altfel bun prieten cu Tony. Am fost și la reședința sa de la Hong-Kong cu Tony, tot în călătorii de afaceri. Am mai fost în vacanță în Bali unde ne-am îmbolnăvit amândoi de febra galbenă. Și el a avut unele tentații de a mă prezenta mamei lui. Am refuzat politicos. Îmi plăcea însă să-l necăjesc cu mici glume despre colecția sa de ceasuri foarte scumpe, mașini și tricouri de firmă.»

Acum Iulia este într-o relație cu un om de afaceri arab. «Mai am un an de facultate și după aceea vom mai vedea. Cu unii dintre clienții mei am păstrat legătura, în sensul că mai vorbim la telefon, doar atât», și-a încheiat Iulia povestirea. La cei 24 de ani ai săi, fata nu s-a gândit că va veni o zi când va trebui să renunțe la această ocupație și să se întoarcă în lumea reală.

Doina Ganea

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mobilizare generală a poliției pentru marșul studenților

Piața muncii din Islanda, liberalizată pentru români