in

Mobilizare generală a poliției pentru marșul studențilorPeste 4.000 de agenți de poliție vor fi astăzi (miercuri) pe străzile Londrei pentru a ține sub control mitingul studenților.

Polițiștii britanici nu vor să mai aibă parte de experiențele de la sfârșitul anului trecut, din timpul manifestațiilor studenților împotriva creșterii taxelor universitare, când, din cauza numărul redus de ofițeri de pe străzile capitalei, au avut loc numeroase incidente soldate cu răniți și pagube materiale.

Surse din Scotland Yard au declarat că, dacă va fi nevoie, “poliția va acționa rapid și cu fermitate, mai ales în cazul unor acțiuni condamnabile”. Mobilizarea pentru marșul studenților a început de săptâmâna trecută, cu o acțiune care a creat deja tensiune printre protestari. Mai mulți tineri, care au fost reținuți la protestele anterioare, dar fără a fi arestați, au primit acasă vizita unui echipaj de poliție care le-a recomandat ca în cursul mitingului să rămână acasă. Măsura, care a fost criticată de mulți studenți, a fost luată, potrivit reprezentanților poliției, pentru a evita pe cât posibil factorii provocatori.

Organizatorii mitingului au anunțat că aproximativ 10.000 de persoane vor ieși în stradă pentru a protesta faţă de creşterea taxelor universitare şi faţă de scăderea bugetului educaţiei. La manifestaţiile studenţeşti organizate la sfârşitul anului 2010 au participat aproximativ 50.000 de persoane.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fermierii britanici preferă angajații români

“Fete tinere, oferim companie domnilor singuri!”