George Șerban are 45 de ani și a ajuns în Marea Britanie acum aproape 25 de ani. După ce s-a mutat în Regatul Unit, George a avut diferite locuri de muncă până când a reușit să își îndeplinească un vechi vis – acela de a lucra în Poliție.
De 16 ani, el este un apreciat ofițer de poliție, își iubește slujba și este implicat și în multe acțiuni comunitare. Când a sărbătorit 10 ani de serviciu, un ziar local l-a numit „inima” comunității locale pe care o servește.
El și soția sa au trei copii minunați, iar George este fericit și recunoscător pentru toate șansele pe care le-a avut și un exemplu că visele pot deveni realitate.
„Vom avea nunta de argint anul viitor”, spune George, zâmbind – nici măcar nu știe când au trecut toți acești ani.
Când a ajuns în Marea Britanie, George și soția sa, Marcine, au luat totul de la început. George nici măcar nu știa limba, dar a mers la un colegiu și a învățat, apoi a trebuit să urmeze din nou școala de șoferi în Marea Britanie.
La început a lucrat ca muncitor. Apoi a avut un loc de muncă stabil într-o companie textilă – unde a început de la zero și a devenit supervizor după câțiva ani.
„Mi-a fost greu, mai ales la început. Dar sunt perseverent, mi-a plăcut întotdeauna să încerc, nu am renunțat, mi-a plăcut întotdeauna să mă implic ”, spune el.
Crește comunitatea! Călin Humă, consulul onorific al României la Winchester: «În jurisdicția consulară de aici sunt 100.000 de români»
În 2003, a văzut un anunț în ziarul local despre o slujbă în Poliție și, încurajat de Marcine, a decis să încerce. A fost un vis al vieții sale – asta spera că va face în România, înainte să plece.
A fost acceptat după ce a trecut toate testele și procedurile, iar în 2004 a devenit primul ofițer de asistență al comunității din zona sa. A trebuit să acopere o suprafață de 24 de mile – „trebuia să fim vizibili, să patrulăm pe jos, să vedem, să ascultăm, să luăm pulsul”, spune el.
Cetățean britanic din 2003, George poartă cu mândrie uniforma, își iubește meseria, comunitatea locală și este recunoscător pentru toate șansele pe care le-a avut aici. Îi place să se implice în multe acțiuni civice – cu dăruire și respect pentru comunitate.
În România a studiat horticultura, iar acum are acțiuni de mediu alături de comunitate. Plantează copaci, fixează mobilierul din parc și multe altele.
După aproape 25 de ani de când este în Marea Britanie, George se simte „acasă”. Dar România va fi întotdeauna în inima lui. Anul trecut, cei doi soți au deschis procedurile legale pentru ca și copiii lor să obțină cetățenia română. Își vizitează țara natală cel puțin o dată pe an – uneori, mai des. Și conduce o Dacia Sandero, o mașină românească – „dacă este bună pentru tatăl meu, este cu siguranță bună și pentru mine”, spune el zâmbind.