in

Larisa Aramă despre Congres: „Trebuie să îi privim în ochi cum încearcă să ne mintă și să protestăm”

Larisa Aramă, director de marketing la Ziarul Românesc, dorește să reprezinte românii din Marea Britanie la Congresul Diasporei de la București.

Larisa este în Regatul Unit din 4 august 2007 și lucrează la Ziarul Românesc din februarie 2009. Slujba a făcut-o să intre în contact, de-a lungul timpului, cu români din Marea Britanie, din diverse categorii sociale și, implicit, le-a cunoscut problemele, împlinirile și doleanțele. „În comunitatea românească m-am implicat atât cât am putut și cum am putut”, povestește Larisa.

„Aș fi putut face mai mult?”, se întreabă ea. „Probabil că da, dar sunt mulțumită de ceea ce am realizat până în prezent, mi-am păstrat întotdeauna cuvântul dat și integritatea morală. Din punctul meu de vedere, acest Congres este o șaradă, sună ciudat, dar așa este. Cel mai probabil, din nou, se vor lăuda mult, vor promite și mai multe și ne vor cere votul! Nu uitați, este an electoral. Cine crede că diaspora va avea reprezentare în parlament, că va vota electronic sau orice altceva, este un idealist – nu se va întâmpla asta. Dar, trebuie să fim acolo! Trebuie să îi privim în ochi cum încearcă să ne mintă și să protestăm. Nu se mai poate în acest mod!”

„Nu am niciun interes personal să merg la congres, nu am planuri de a intra în politică și nu desfășor activități comerciale care pot fi «ajutate» de statul român”, se destăinuie Larisa Aramă. Ea crede că participarea la congres nu este politică și că o persoană nu poate reprezenta toată comunitatea românească: „nu e președinte, nu există un lider absolut!

Trebuie să meargă cât mai mulți reprezentanți, din diferite domenii/straturi ale comunității, pentru că, la fiecare nivel există câte o problemă/idee/o propunere. Exprimarea corectă este: comunitatea se mobilizează, comunitatea trebuie să își trimită cât mai mulți reprezentanți la congres, comunitatea trebuie să încurajeze oamenii capabili la congres.”

Larisa Aramă spune că vrea să meargă pentru a protesta împotriva acordării fondurilor DRP: „nu doar asupra transparenței acordării lor, dar și asupra verificării utilității proiectelor aprobate în anii trecuți. S-a interesat cineva câte dintre proiecte au fost viabile, câte proiecte au fost utile pentru comunitățile de români din afara granițelor? Cum se poate ca anual să se depună chiar și 10 proiecte la DRP din partea românilor din UK si, în ultimii patru ani, să se aprobe doar două, aceleași două proiecte: festival de film și ghid românesc? Poate explica cineva? Există argumente sau acceptăm în continuare răspunsul sec “ei avut pila mai mare, sunt în partidul care trebuie…”.”

„Am primit de la diverse grupuri/persoane simple, doleanțele pe care le voi prezenta și pentru care voi milita, deoarece cred în ele și mi se par rezonabile: transparență, modificarea legii 299/2007 cu privirea la sprijinul acordat românilor de pretutindeni, crearea unui fond de urgență, fluidizarea și modernizarea activității consulatului (într-o eră a “online-ului” trebuie să mergi cu teancul de hârțoage la poarta consulatului… chiar se poate și mai simplu!) etc”, a conchis Larisa Aramă.

Congresul Diasporei. Un nou termen pentru trimiterea semnăturilor. Dovada rezidenței, aceeași ca și în cazul votului prin corespondență

A strâns cele 500 de semnături. Cine este primul român care vrea să reprezinte comunitatea din UK la Congresul Diasporei?

 Mirel Prisăcaru reprezentant la Congresul Diasporei: „Am fost alungaţi, am fost vânduţi la pachet Occidentului”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reacție alergică mortală cauzată de curry. Proprietarul restaurantului a primit 6 ani de închisoare

Patru români, frați în fărădelegi. Spărgeau case în Sussex